Rozpad úspěšné dvojice. Halepová se rozešla s dlouholetým koučem

- Jan Vojkůvka

Jedno z nejúspěšnějších pracovních spojení v ženském tenise je u konce. Bývalá světová jednička Simona Halepová se rozhodla ukončit spolupráci s dlouholetým trenérem Darrenem Cahillem, který rumunskou hvězdu vedl i s krátkou přestávkou šest let.

„Po šesti báječných letech, když jsme spolu pracovali, jsme se s Darrenem Cahillem rozhodli, že je na čase ukončit náš pracovní vztah,“ napsala Halepová na svém Twitteru. „Děkuji ti za všechno, za to, že jsi ze mě udělal lepší tenistku i lepšího člověka.“

Halepová tím pokračuje v poměrně turbulentním období. Před týdnem se provdala za dlouholetého partnera Toniho Iuruca, a nyní ukončila velmi úspěšnou tenisovou spolupráci, přičemž nového kouče prozatím neoznámila.

S Cahillem začala spolupracovat v roce 2015, po velmi brzkých vyřazeních na Roland Garros a ve Wimbledonu. Po dvou letech vytáhl Cahill svou svěřenkyni až na vrchol, když se Halepová probila na první místo světa a zahrála si finále v Paříži.

V roce 2018 ukončila čekání na grandslamový titul a zvítězila na Roland Garros. V roce 2019 si Cahill vzal z rodinných důvodů pauzu, avšak s Halepovou dál zůstával v kontaktu a pomohl jí k triumfu ve Wimbledonu. „Darren je součástí tohoto úspěchu. Po celý turnaj jsme spolu mluvili, byl se dívat na mé zápasy a podporoval mě,“ říkala tehdy rumunská hvězda.

Na konci roku 2019 se nakonec Cahill vrátil do týmu Halepové znovu na plný úvazek, ale kvůli covidu a zdravotním problémům Rumunky (zejména pak v této sezoně) byli většinu času odděleni.

Po turnajích v Severní Americe, kde Halepová vypadla ve druhém kole v Montrealu i Cincinnati, a osmifinále US Open, nakonec došlo k definitivnímu konci dlouholetého a velmi úspěšného svazku.