VIDEO: Maďar uchvátil parádičkou, další porážku ale neodvrátil

- Filip Lefenda

Zatímco nejlepší ženy hrají tento týden v Ostravě, mužští kolegové zápolí na halových akcích v Nur-Sultanu a Métách. Zejména ve Francii se hraje skvělý tenis. Svět obletěly obrázky zachycující parádičku maďarského tenisty Mártona Fucsovicse.

Vítěz jednoho podniku ATP Fucsovics uhrál v úvodním kole s Lorenzem Sonegem jen pět gemů, největší aplaus ale přesto patřil jemu. Devětadvacetiletý Maďar se během jedné z výměn blýskl fantastickým vítězným úderem, jehož video následně obletělo svět.

Fucsovics si italského protivníka za stavu 3:6 a 1:5 přitáhl stopbalem na síť. Následně hrál 41. tenista světového žebříčku kratší křižný volej, to hlavní ale mělo teprve přijít.

Po protivníkově voleji vykouzlil někdejší juniorský grandslamový šampion neskutečný vítězný tweener, tedy úder hraný mezi nohama a zády k síti. Fucsovics ho navíc zvládl umístit ve výskoku křížem tak šikovně, že balon spadl nechytatelně přesně na boční čáru. Lépe už to zkrátka vymyslet nešlo.

Porážce 3:6 a 2:6 nicméně finalista prostějovského challengeru z roku 2016 a pravidelný účastník tuzemské extraligy, jenž platil v utkání 1. kola za mírného favorita, nezabránil. Na výhru tak Fucsovics čeká od 24. srpna už tři zápasy.