Další ztráta pro turnaj v Ostravě. Muchová nedoléčila zranění, hrát nebude

- Jan Vojkůvka

Počet českých tenistek v hlavní soutěži J&T Banka Ostrava Open se snížil na pouhé tři. V neděli se totiž kvůli nedoléčenému zranění ze Spojených států musela odhlásit i Karolína Muchová.

Muchová je už třetí domácí hráčkou, která měla naskočit do hlavní soutěže turnaje v Ostravě, ale nakonec se odhlásila. Před ní tak učinily Karolína Plíšková kvůli zápěstí a Barbora Krejčíková kvůli únavě z nabitého programu.

Pětadvacetiletá Muchová, která se zdravotními obtížemi laboruje od únorového Australian Open, na němž dokráčela do semifinále, nestihla doléčit břišní sval, který si natrhla ve Spojených státech. V neděli, kdy do Ostravy přijela, se tak musela své účasti na turnaji vzdát.

„V New Yorku jsem si natrhla břišní sval, a i když jsem do poslední chvíle doufala, že budu schopná v Ostravě nastoupit, nakonec jsem to doléčit nestihla,“ vzkázala prostřednictvím pořadatelů J&T Banka Ostrava Open. „Je mi to líto, protože jsem se na domácí atmosféru moc těšila. Budu dělat vše pro to, abych byla co nejdříve zpět na kurtech.“

V hlavní soutěži ostravského turnaje se tak představí pouze Petra Kvitová, která je nasazená do druhého kola, a Tereza Martincová s Kateřinou Siniakovou, na něž čeká vzájemné derby v rámci úvodního kola.