Po Plíškové se z ostravského turnaje odhlásila i Krejčíková

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník J&T Banka Ostrava Open bude bez dvou nejvýše postavených českých tenistek na žebříčku WTA. Po světové trojce Karolíně Plíškové se z ostravského turnaje odhlásila také světová sedmička Barbora Krejčíková.

„Jsem velice zklamaná, že přijdu o domácí akci, strašně jsem se těšila, že budu hrát v Ostravě, ale po tom, co se stalo v New Yorku, jsem se řídila radami lékařů a bohužel jsem se nedokázala včas zotavit, abych byla schopna předvést takovou hru, kterou si ostravské publikum zaslouží,“ vzkázala prostřednictvím pořadatelů ostravského turnaje Krejčíková. .

Pětadvacetiletá Krejčíková, která se za posledních 12 měsíců stala jednou z největších hvězd ženského tenisu, tak v Ostravě nebude pracovat především kvůli celkové únavě. Ta českou hráčku dostihla už na nedávném US Open.

Krejčíková už osmifinále s Garbine Muguruzaovou dohrávala s velkým sebezapřením, po utkání ji dokonce museli podpírat, aby byla schopna z kurtu odejít. Jak později přiznala, po utkání nemohla pořádně dýchat a celý svět se s ní třásl. Nebylo tak divu, že ve čtvrtfinále proti Aryně Sabalenkové nedokázala bojovat o další vítězství.

„Nádrž je prázdná. Sezona je opravdu dlouhá a dostala mě. Zápasů bylo moc,“ řekla už tehdy česká hvězda s tím, že za celý rok už odehrála dohromady 105 zápasů v singlech a deblech. „To je strašně moc. A ještě na téhle úrovni, což jsem vůbec nečekala. Jednou se musím zastavit a odpočinout si, ale těžko říct kdy,“ podotkla.

Světová sedmička v této sezoně senzačně vyhrála Roland Garros, přičemž v Paříži dokonce vybojovala double. Ve dvouhře na okruhu WTA triumfovala také na turnajích ve Štrasburku a v Praze, k čemuž přidala rovněž deblové trofeje z Gippsland Trophy v Melbourne a turnaje v Madridu. Na olympijských hrách vybojovala spolu s Kateřinou Siniakovou zlato ve čtyřhře.

Už dříve se z ostravského turnaje kvůli zranění zápěstí odhlásila Karolína Plíšková. V hlavní soutěži turnaje se tak představí vedle Petry Kvitové a Karolíny Muchové ještě divoké karty Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.