WTA

Čtvrtfinále! Bouzková ztratila pouhé čtyři gemy, byla blízko kanáru

- Radek Štohl

Marie Bouzková (84.) na turnaji WTA v Lucemburku zvládla druhý zápas ve dvou dnech. Třiadvacetiletá Češka v osmifinále nedala šanci Belgičance Greetje Minnenovové (78.), kterou za hodinu a čtvrt smetla 6:3, 6:1. O semifinále se poprvé v kariéře utká s mladou Dánkou Clarou Tausonovou (70.).

Bouzková ve včerejším odpoledním střetnutí potřetí v kariéře vyzvala Šuaj Čang (49.), kterou tentokrát už porazila. Vítězstvím si zajistila účast v dnešním osmifinále.

Do zápasu o postup mezi osm nejlepších tenistek turnaje vstoupila lépe, ve čtvrtém gemu využila úvodní brejk zápasu. Jelikož vzápětí odvrátila hrozbu rebrejku, za stavu 5:3 podávala na výhru v setu. Postupně zažehnala druhý a třetí brejkbol protihráčky, velmi brzy mohla po premiérovém setbolu slavit zisk sady.

Druhý set se pro českou tenistku vyvíjel velmi dobře. Díky brejkům v úvodní a třetí hře se dostala do vedení 4:0. Za stavu 4:1 odvrátila dva brejkboly protihráčky, vzápětí zužitkovala hned první mečbol.

Marie Bouzková se tak po třech měsících probojovala do čtvrtfinále, proti Claře Tausonové bude bojovat o první semifinále od poloviny března.

WTA

BGL BNP Paribas Luxembourg Open 2021, Lucemburk (ženy, LUX, 235 238 USD, tvrdý povrch – hala)
Osmifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (84.) – Greet Minnenová (BEL, 78.) 6:3, 6:1