Frýdek-Místek Open: Kolodziejová nedotáhla obrat, Malečková ztratila vedení

- Redakce

Sobotní program turnaje ITF ve Frýdku-Místku nabídl semifinálové zápasy ve dvouhře. V prvním semifinálovém utkání nestačila Miriam Kolodziejová na turnajovou jedničku Pannu Udvardyovou. Postup do finále nevybojovala ani Jesika Malečková, jež podlehla Gruzínce Sofii Šapatavové. Odpoledne se odehrálo také finále čtyřhry, v němž Kolodziejová a Anna Sisková prohrály s japonskými nasazenými jedničkami Morisakiovou a Semaovou.

Před branami finále skončila ve Frýdku-Místku pouť Miriam Kolodziejové, nad jejíž síly byla nasazená jednička Panna Udvardyová z Maďarska. Česká hráčka se sice po obdrženém kanáru dostala ve druhé sadě do hry, ale nakonec obrat nedotáhla a prohrála 0:6, 6:4, 4:6.

V rozhodujícím setu dvouhodinového souboje se sice dokázala prodrat do vedení 4:2, ale v koncovce se jí přestalo dařit a Udvardyová úspěšně otočila skóre čtyřmi hrami v řadě.

V semifinále turnaje ve Frýdku-Místku se nedařilo ani Jesice Malečkové. Pátá nasazená neuhájila v souboji se Sofií Šapatavovou vedení a po více než dvouhodinovém boji prohrála 6:2, 3:6, 4:6.

Ve třetí sadě přitom úspěšně stáhla ztrátu dvou brejků a ze stavu 1:4 srovnala na 4:4. Závěr rozhodujícího dějství ovšem Malečkové nevyšel a po prohraném podání v devátém gemu už s výsledkem nic neudělala.

Finále českého turnaje ITF tak v neděli proběhne bez domácích tenistek.

Kolodziejová se Siskovou na titul nedosáhly
Miriam Kolodziejová a Anna Sisková, turnajové trojky, na titul ze čtyřhry ve Frýdku-Místku nedosáhly. V duelu s nasazenými jedničkami Kanako Morisakiovou a Erikou Semaovou prohrála za 56 minut hry 3:6, 1:6.

Semifinále dvouhry
Panna Udvardyová (HUN) – MIRIAM KOLODZIEJOVÁ 6:0, 4:6, 6:4
Sofia Šapatavová (GEO) – JESIKA MALEČKOVÁ 2:6, 6:3, 6:4

Finále čtyřhry
Morisakiová, Semaová (JPN) – KOLODZIEJOVÁ, SISKOVÁ 6:3, 6:1