VIDEO: Hlavu vzhůru, chlape! Pohotový fanoušek inspiroval tenistu i organizátory

- Marek Bartošík

Mise amerického tenisty Francese Tiafoea skončila na letošním US Open v nedělním osmifinále, kde prohrál s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem 1:3 na sety. Když poražený a smutný Američan opouštěl zaplněný centrální dvorec Arthura Ashe, minul také skupinu fanoušků. Zatímco někteří si chtěli s Tiafoem jen plácnout, jeden mladík měl pro svého oblíbence cennou radu. „Hlavu vzhůru, chlape! Hlavu vzhůru, chlape!“ vzkázal svému hrdinovi pohotově reagující fanoušek.

Frances Tiafoe, známý svým férovým vystupováním na kurtu, na vyřčená slova obratem zareagoval a s mladíkem si podal ruku.

Tímto sympatickým proslovem a následným gestem ale celá událost ještě neskončila. Pozorní organizátoři si krátké motivační řeči všimli a upozornili na ni na oficiálním twitterovém účtu US Open.

„Hlavu vzhůru za skvělý turnaj, Francesi. Uvidíme se příští rok,“ sdělili dvojnásobnému osmifinalistovi amerického grandslamu, jenž ve třetím kole vyřadil po epické pětisetové bitvě favorizovaného Rusa Andreje Rubljova.

Do komentářů následně přispěl i sám třiadvacetiletý Tiafoe. „Děkuji klukovi, který mi řekl, abych držel hlavu vzhůru,“ napsal 50. hráč žebříčku ATP. Svou vděčností tak znovu ukázal, že má srdce na správném místě.