Clijstersová chystá další comeback, na konci měsíce bude hrát pětistovku v Chicagu

- Filip Lefenda

Bývalá světová jednička se znovu vrací na scénu. Vítězka čtyř grandslamových titulů Kim Clijstersová přijala divokou kartu od organizátorů nové pětistovky v Chicagu, která je na programu od 27. září.

Trojnásobná matka Clijstersová se na elitní okruh vrátila po dlouhých osmi letech minulý rok, výhru si ale při třech odehraných zápasech nepřipsala. V Dubaji podlehla zkraje sezony 2:6 a 6:7(6) Garbiňe Muguruzaové a v Monterrey 3:6 a 5:7 Johanně Kontaové.

Po půlroční odmlce zaviněné pandemií onemocnění covid-19 pak uhrála sadu v úvodním kole US Open, nakonec ale s Jekatěrinou Alexandrovovou prohrála 6:3, 5:7 a 1:6 a musela si dát od tenisu zase pauzu.

Osmatřicetiletá Belgičanka podstoupila operaci kolene a zkraje letošního roku se pro změnu nakazila koronavirem. Vrátit se původně měla už na jarních akcích v Charlestonu a Miami, tehdy se však ještě necítila dostatečně fit a účast na turnajích zrušila.

Nyní už se majitelka 41 turnajových trofejí z dvouhry na kurtech, zdá se, skutečně představí. „Díky za divokou kartu. Těším se, až poprvé navštívím Chicago a vrátím se znovu na Tour. Brzy se uvidíme,“ napsala Clijstersová na svém Twitteru.

Nový turnaj Chicago Fall Tennis Classic kategorie WTA 500 se uskuteční na přelomu září a října. Zúčastnit by se ho mělo šest hráček elitní desítky žebříčku včetně Karolíny Plíškové. Kromě ní figurují v seznamu přihlášených účastnic rovněž krajanky Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Marie Bouzková.