Nejnáročnější zápas kariéry. Del Potro plánuje po více než dvouleté pauze návrat na kurty

- Filip Lefenda

Argentinský tenista Juan Martín del Potro plánuje po více než dvouleté odmlce návrat na tenisové dvorce. Vítěz US Open z roku 2009, jehož kariéra je protkána opakovanými zraněními, se chce zapojit zpět do soutěžního kolotoče v příští sezoně.

Bývalý třetí hráč světového žebříčku odehrál poslední ostré utkání 19. června roku 2019 na trávě v londýnském Queensu. Vinou vleklých problémů s koleny se populární Jihoameričan podrobil třem operacím. Tu poslední absolvoval letos v březnu.

„Mám rád výzvy. Je jedno, zda jde o tenis, nebo o něco jiného,“ sdělil Del Potro, jenž na konci měsíce oslaví své třiatřicáté narozeniny, během probíhajícího US Open v rozhovoru pro televizní stanici ESPN.

„Jsem rád, že jsem zpátky na oblíbeném místě,“ přiznal poté, co si ve Flushing Meadows zatrénoval s legendárním Američanem Johnem McEnroem. „Cítím se tady dobře. Snad zde budu příští rok na kurtu opět v roli hráče,“ přeje si muž, jenž si při své poslední účasti v roce 2018 zahrál finále.

V žebříčku se majitel dvaadvaceti singlových trofejí z okruhu ATP postupně propadl až do osmé stovky. „Tohle bude ten nejnáročnější zápas kariéry, protože bojuji s obrovskou bolestí. Ale nevzdávám to,“ říká odhodlaně muž, jenž musel v minulosti na operace i se zápěstím.