VIDEO: Kdo z vás to umí? Medveděv vykouzlil zcela unikátní return

- Marek Bartošík

Úder kolem sítě je sice poměrně výjimečným jevem, nicméně někteří tenisté jej ve své kariéře provedli mnohokrát. Ovšem poslat míček mimo síť hned z returnu je věc, kterou bychom v tenisových archivech hledali jen stěží. Až do letošního US Open, kde právě tento kousek předvedl druhý hráč světa Daniil Medveděv v osmifinále proti Danielu Evansovi.

Daniil Medveděv stojí při svých returnech klidně pět metrů za základní čarou, čímž získává více času na vrácení podání a také větší úhel pro svůj úder. Právě ze druhé zmíněné výhody těžil v souboji s Danielem Evansem, když na Britovo velmi dobré podání ven z dvorce odpověděl vítězným forhendovým returnem, který proletěl kolem sítě!

Publikum se nejprve spíše divilo, co že to Medveděv vlastně dokázal. Ruský šoumen ale vzápětí diváky vyburcoval a dočkal se zaslouženého aplausu. Další potlesk si vysloužil po konci utkání, v němž bez potíží zvítězil 6:3, 6:4 a 6:3 (níže naleznete sestřih duelu i s returnem v čase 1:23). Jeden ze spolufavoritů turnaje, jenž využil mečbol pro změnu vítězným bekhendem z returnu, si tak už potřetí v řadě zahraje čtvrtfinále US Open.