Rogersová po zázračném obratu skolila Bartyovou. Jsem ohromená! netajila Američanka

- Marek Bartošík

Bylo to jako blesk z čistého nebe. Světová jednička Ashleigh Bartyová vedla v rozhodujícím setu proti Američance Shelby Rogersové (43.) už 5:2 s náskokem dvou brejků, nakonec ale v souboji třetího kola US Open nečekaně prohrála 2:6, 6:1 a 6:7(5)! V klíčovém tiebreaku rozhodl jediný minibrejk, který si připsala Rogersová za stavu 5:5. Favorizovaná Australanka Bartyová tak v New Yorku nenavázala na triumfy z Wimbledonu a Cincinnati.

„Jsem ohromená, můj srdeční tep je stále hodně vysoký. Z výhry jsem nadšená,“ líčila na tiskové konferenci americká hrdinka Shelby Rogersová, jež se v šestém vzájemném duelu s Ashleigh Bartyovou dočkala premiérového triumfu.

„Je to jedna z největších profesionálek, které jsem ve svém životě potkala. Je také dobrým člověkem, patří k mým oblíbeným lidem. Pokaždé, když jsem s ní prohrála, jsem vtipkovala, že nemůžu být naštvaná, protože ona je tak milá,“ glosovala osmadvacetiletá Američanka po svém galapředstavení na obřím stadionu Arthura Ashe.

Slov uznání se dočkala také sama Rogersová od hvězdné Bartyové. „Na okruhu jsou určití lidé, od kterých dostanete nehledě na výsledek skutečné podání ruky, úsměv a opravdový respekt. Shelby k těmto lidem patří. Je to neuvěřitelná osobnost, dnes ukázala hodně bojovnosti,“ pochválila svou přemožitelku jako vždy férová Bartyová.

Maximem Australanky na americkém grandslamu tak zůstává osmifinále z let 2018 a 2019. Naopak Rogersová zabojuje v pondělí proti talentované Britce Emmě Raducanuové o postup do svého druhého čtvrtfinále na US Open v řadě.

US Open, New York (USA, 57 500 000 USD, tvrdý povrch)
3. kolo ženské dvouhry
Ashleigh Bartyová (AUS, 1.) – Shelby Rogersová (USA, 43.) 2:6, 6:1, 6:7(5)