Říčany Open: Pavlásek vybojoval deblový titul! Staněk semifinále skrečoval

- Redakce

Penta Trading Říčany Open 2021 měl před sebou předposlední hrací den. Robin Staněk se po roce a půl probojoval do semifinále, ale v něm se příliš neohřál. Kvůli zdravotním obtížím totiž za stavu 1:5 duel se Zsomborem Pirosem skrečoval. Adam Pavlásek oslavil po boku Tobyho Alexe Kodata první deblový titul od triumfu na challengeru v Koblenzi v roce 2019.

Pavlásek slaví deblovou trofej
Adam Pavlásek slaví poprvé od roku 2019 zisk deblové profesionální trofeje. Spolu s Američanem Tobym Alexem Kodatem dokázali zvítězit v sobotním finále nad Alexandrem Donskym a Colinem Sinclairem ve dvou setech 6:3, 7:5.

Pavlásek, který vybojoval ve čtyřhře už dva tituly na challengerech, získal také svou druhou trofej na okruhu ITF, kde slavil svůj dosavadní jediný titul v deblu už v roce 2012. Osmnáctiletý Kodat se naopak raduje ze zisku už druhé letošní trofeje.

Staněk v semifinále skrečoval
Robin Staněk se v semifinále turnaje ITF v Říčanech neprosadil. Utkání s šestým nasazeným Zsomborem Pirosem po pouhých 16 minutách vzdal za stavu 1:5 kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním obtížím.

Semifinále dvouhry
Ryan Peniston (GBR, 331.) – Yshai Oliel (ISR, 390.) 1:6 skreč Peniston
Zsombor Piros (HUN, 400.) – ROBIN STANĚK (662.) 5:1 skreč Staněk

Finále čtyřhry
Kodat (USA), PAVLÁSEK – Donski (BUL), Sinclair (NMA) 6:3, 7:5