KG Prague Open: Smitková je ve finále! Kolodziejová s Malečkovou získaly titul

- Redakce

Šedesátka v Praze má před sebou předposlední hrací den. Během něj Tereza Smitková postoupila po půl roce do svého druhého letošního finále. V cestě do souboje o titul ji nezastavila ani Lotyška Daniela Vismaneová. Odpoledne turnajový titul ve čtyřhře vybojovaly Miriam Kolodziejová a Jesika Malečková, které porazily Japonky Morisakiovou a Semaovou.

Úspěšná česká kvalifikantka Tereza Smitková pokračuje v Praze v předvádění skvělých výkonů. V sobotu oslavila už sedmou výhru v řadě, když si poradila s Lotyškou Danielou Vismaneovou ve dvou setech 6:4, 6:3.

Do utkání vstoupila česká tenistka ztrátou podání hned v prvním gemu, ale v šesté hře se jí povedlo získat ztracený servis zpět a následně uspět na returnu i v desátém gemu.

Ve druhé sadě to byla naopak Smitková, kdo přišel o výhodu brejku, ale v šesté hře se jí povedlo znovu prorazit servis Vismaneové a tentokrát už si náskok brejku podržela až do koncovky.

Ve finále se Smitková střetne s nasazenou jedničkou a 123. hráčkou světa Magdalenou Frechovou. Polka v semifinále porazila ve dvou setech Francouzku Diane Parryovou.

Kolodziejová s Malečkovou slaví titul
Miriam Kolodzijeová s Jesikou Malečkovou dotáhly svou účast v hlavní soutěži čtyřhry na pražském turnaji ITF až k zisku titulu. Ve finále dokázaly čtvrté nasazené zdolat turnajové trojky z Japonska Kanako Morisakiovou a Eriku Semaovou ve třech setech 6:3, 1:6, 10:2.

Pro obě Češky se jedná o druhý společný triumf, na ten první dosáhly v Potchefstroomu.

Kolodziejová získala v této sezoně už třetí deblový titul, zároveň se ovšem jedná o největší triumf v kariéře. Oproti tomu Malečková už dokázala triumfovat i na větším turnaji v roce 2018 v Olomouci, letos se pak raduje z titulu podruhé.

Semifinále dvouhry
Daniela Vismaneová (LAT, 360.) – TEREZA SMITKOVÁ (336.) 4:6, 3:6
Magdalena Frechová (POL, 123.) – Diane Parryová (FRA, 224.) 6:3, 6:3

Finále čtyřhry
Morisakiová, Semaová (JPN) – KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ 3:6, 6:1, 2:10