Kuchyně Gorenje Prague Open: Smitková vyřadila patnáctiletou krajanku. Končí také Nosková

- Redakce

Celkem tři české tenistky se v pátek na turnaji Kuchyně Gorenje Prague Open představily ve čtvrtfinálových bojích. Patnáctiletá Sára Bejlek nestačila na o 11 let starší Terezu Smitkovou, která v Praze zaznamenala už šestou výhru, jelikož prošla také náročnou tříkolovou kvalifikací. Na turnaji končí také Linda Nosková, nad jejíž síly byla nasazená jednička Magdalena Frechová.

Tereza Smitková pokračuje ve své krasojízdě turnajem ITF v Praze. Česká tenistka vybojovala spolu s kvalifikací už šestou výhru v řadě a v pátečním čtvrtfinále porazila patnáctiletou Sáru Bejlek 6:3, 6:2.

Utkání, které trvalo 67 minut, ovládla Smitková především díky skvělé pasáži na rozhraní první a druhé sady. Zkušená Češka sice prohrávala 2:3 se ztrátou brejku, ale následně získala šest her v řadě a nejen, že vybojovala úvodní dějství, ale do toho druhého vstoupila úspěchem na returnu. Bejlek navíc ve druhé sadě nepustila ani k jednomu brejkbolu a duel následně úspěšně dotáhla do vítězného konce.

Na turnaji končí vedle Bejlek i šestnáctiletá Linda Nosková, která na svůj titul z Přerova nenaváže. Na druhé šedesátce v řadě tentokrát končí ve čtvrtfinále, v němž byla nad její síly nasazená jednička Magdalena Frechová, 123. hráčka světa, která zvítězila ve dvou setech 7:6(6), 6:2.

Talentovanou Češku může mrzet především závěr prvního setu, v němž otočila z 3:5 na 6:5 a šla na servis. Nepovedlo se jí však dějství dopodávat, ani využít setboly v tiebreaku a po ztrátě prvního setu se už ve druhé sadě k dalším úspěchům na returnu neprokousala.

Čtvrtfinále dvouhry
Magdalena Frechová (POL, 123.) – LINDA NOSKOVÁ (393.) 7:6(6), 6:2
SÁRA BEJLEK (406.) – TEREZA SMITKOVÁ (336.) 3:6, 2:6
Lina Glushková (ISR, 665.) – Diane Parryová (FRA, 224.) 1:6, 3:6
Rebecca Šramková (SVK, 187.) – Daniela Vismaneová (LAT, 360.) 2:6, 5:7

Semifinále čtyřhry
Haverlagová (NED), Ignatiková (ROU) – Morisakiová, Semaová (JPN) 3:6, 4:6
KOLODZIEJOVÁ, MALEČKOVÁ – BEJLEK, NOSKOVÁ 6:3, 6:1