Velké kurty zbožňuju, ale teprve se na ně musím prokousat, říká Krejčíková

- Marek Bartošík

Všechno zlé je k něčemu dobré! Do středečního programu na US Open výrazně zasáhl déšť, což pořadatelům a tenistům pořádně zkomplikovalo den. Barboře Krejčíkové ale tato událost zajistila atraktivní přesun z řadového kurtu číslo 13 na obří stadion Louise Armstronga, kde si pod zataženou střechou naplno užila dohrávku druhého kola amerického grandslamu proti domácí Christině McHaleové. „Hraní na velkých kurtech si moc užívám, přímo to zbožňuju,“ libovala si po výhře 6:3 a 6:1 spokojená Krejčíková.

Světová devítka Barbora Krejčíková si vypracovala v New Yorku před vytrvalým deštěm vedení 6:3 a 2:1 s brejkem nad Christinou McHaleovou. A ani pak se česká favoritka nezdržovala. Po asi 40minutové pauze a přesunu do arény s kapacitou 14 tisíc míst získala čtyři zbývající gemy a prosvištěla poprvé v kariéře do třetího kola US Open.

Ve dvou zápasech na letošním US Open jste zatím ztratila jen osm gemů. Jak jste spokojená se svými dosavadními výkony na turnaji?
Jsem určitě ráda, že jsem zatím hrála takto dobře a že jsem neztratila moc energie. Užívám si, že tady můžu hrát dobré zápasy v hlavní soutěži.

Díky dešti jste se dokonce dostala na velký kurt. Jak vypadala komunikace s organizátory ohledně přesunu?
Přišla za mnou rozhodčí a řekla mi, že nás přesunou na jiný kurt. Říkám: „Jo, super, na jiný kurt půjdu ráda.“ Jen jsem potřebovala deset patnáct minut na převlečení, protože jsem byla promoklá a byla mi zima. A pak jsme šly hned na to.

Vypadalo to, že jste si atmosféru stadionu Louise Armstronga hodně užívala.
Myslím, že jsem tam podala nejlepší výkon z mých dvou zápasů. Přesun mi určitě pomohl víc než soupeřce. Podmínky pod střechou mi seděly víc, hrála jsem tam solidně. Přece jenom venku hodně foukalo a ona je hráčka, která vrátí hodně míčků, třeba i rámem. Hraní na velkých kurtech si moc užívám, přímo to zbožňuju. Chtěla bych na nich odehrát co nejvíc zápasů, ale zatím jsem v pozici, že se tam musím prokousat. Nejsem tak zářivá jako ostatní hráčky.

Proč si myslíte, že nejste zářivá? Vždyť jste mimo jiné šampionkou Roland Garros.
A vidíte mě, že hraju na velkých kurtech? Nevidíte. Prostě jsou tady jiné holky, kterým se dává přednost a které jsou zajímavější pro televizi. Já zatím tak zajímavá nejsem. Musím makat, bojovat a snažit se prokousat mezi nejlepší holky. Mám velké odhodlání to dokázat.

US Open, New York (USA, 57 500 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (9.) – Christina McHaleová (USA, 119.) 6:3, 6:1