VIDEO: Klasická porce umění. Kyrgios slavil úspěch s „lenivým“ tweenerem

- Marek Bartošík

Nick Kyrgios umí dostat publikum do varu na všech turnajích, podmínky na newyorském US Open mu ale obzvlášť svědčí. Australský rebel sice v prvním kole letošního ročníku prohrál 0:3 na sety se solidně hrajícím Robertem Bautistou Agutem, přesto nezapomněl pobavit své příznivce. Někdejší 13. tenista žebříčku ATP zahrál už v úvodní sadě zdánlivě ledabylý, ale bezesporu rychlý tweener na čáru, po kterém výměnu zakončil pohodovým kraťasem.

Až ve 23 hodin tamního času se Nick Kyrgios (86.) a Roberto Bautista Agut (21.) dostali na velký dvorec Louise Armstronga, kde svedli souboj o postup do druhého kola US Open. Zápas to byl až překvapivě jednoznačný – španělský tenista zvítězil 6:3, 6:4 a 6:0.

O slovo se ale důrazně přihlásil i šestadvacetiletý Kyrgios, jenž během prvního dějství zareagoval na přesný lob soupeře pohodově zahraným tweenerem přímo na čáru. Přesným úderem se ocitnul ve výrazné výhodě, kterou rychle zužitkoval vhodně využitým kraťasem. A nadšení diváci jeho umění patřičně ocenili!

Kompletní sestřih utkání