Postup debutující šampionky! Těšila jsem se na další výzvu, hlásí Krejčíková

- Marek Bartošík

Je to poněkud paradoxní situace. Barbora Krejčíková je sice grandslamovou šampionkou ve všech disciplínách, svou singlovou premiéru v hlavní soutěži US Open si ale odbyla až nyní. Ve formě hrající tenistka z Ivančic v prvním kole amerického grandslamu vyřídila za pouhých 74 minut australskou kvalifikantku Astru Sharmaovou 6:0 a 6:4. „Přišlo dost lidí, fandili, což bylo příjemné,“ těšilo po postupu světovou devítku.

Celkem pětkrát se Barbora Krejčíková zúčastnila kvalifikace US Open, ani v jednom případě jí ale neprošla. Zatímco ještě v roce 2019 se na hlavní soutěž dívala s odstupem, letos už je rovnou nasazenou osmičkou a jako šampionka Roland Garros patří rovnou ke spolufavoritkám na titul.

„Těšila jsem se, že tady budu v hlavní soutěži, věděla jsem, že budu nasazená, že to bude velké. Těšila jsem se na věci okolo tenisu, že konečně bude zase nějaká výzva, že se tady chci zlepšit hrou i výsledky. Těšila jsem se na všechno,“ hlásila na pondělní tiskovce pětadvacetiletá Češka.

Krejčíková začala svou newyorskou misi výhrou, nově tak má ve své statistické kolonce účast alespoň ve druhém kole dvouhry na všech čtyřech grandslamech. Mezi jejími výsledky na akcích velké čtyřky se samozřejmě vyjímá senzační triumf na červnovém Roland Garros.

Po pařížských antukových kurtech se tehdy proháněla v outfitu nápadně podobném tomu, který nosí na aktuálním US Open.

„Není stejný,“ ujišťovala Krejčíková. „Tam jsem měla modrý proužek a tady mám žlutý proužek. Je ale víceméně jedno, co mám na sobě. Důležité je hrát dobře a vyhrávat, to je základ. Oblečení je v pohodě.“

Více než svůj oděv na kurtu řeší aktuální česká dvojka recept na pokračování svých parádních výkonů. Na rozdíl od jiných hráček se snaží ve volných chvílích od tenisu zcela oprostit a raději se věnuje jiným činnostem.

„Když přijdu na kurt, tak je lepší, abych měla drajv a těšila se, že jsem na kurtu a můžu hrát tenis. Ve volném čase se snažím zabavit, volám s hodně lidmi v Česku, dívám se dokola na české filmy, zalíbil se mi i seriál Narcos,“ vyprávěla Krejčíková, jejíž soupeřkou ve druhé rundě US Open bude Američanka Christina McHaleová (119. v žebříčku WTA).

US Open, New York (USA, 57 500 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo ženské dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (9.) – Astra Sharmaová (AUS, 114.) 6:0, 6:4