Do Ostravy se chystá 11 hráček z Top 20! Organizátoři očekávají tisíce návštěvníků denně

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

Máme se na co těšit! Na turnaj J&T Banka Ostrava Open 2021, který se uskuteční v termínu 18. až 26. září, se přihlásilo hned jedenáct hráček z elitní dvacítky žebříčku WTA. V listině přihlášených jsou také čtyři Češky, a sice Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Petra Kvitová a Karolína Muchová. Nejméně další dvě Češky budou startovat díky divoké kartě. Pořadatelé na dnešní tiskové konferenci dále oznámili, že v ideálním případě bude moci navštívit očekávanou akci až devět tisíc fanoušků denně.

Šampionka loňského Roland Garros Iga Šwiateková, zlatá olympijská medailistka Belinda Bencicová nebo trojnásobná grandslamová vítězka Angelique Kerberová zdobí nabitou startovní listinu pro letošní halový turnaj v Ostravě.

Když se loni v Ostravar Aréně konal prestižní podnik kategorie WTA 500, odehrály se mimořádně zajímavé duely bohužel jen před prázdnými tribunami. Tentokrát už organizátoři v čele s turnajovou ředitelkou Laurou Ceccarelliovou lákají na mnohem příjemnější atmosféru. Povolená kapacita je zatím pět tisíc diváků plus ti, kteří mají ukončené očkování.

„Pokud bychom šli systémem plně očkovaných návštěvníků, mohlo by denně navštívit halu až devět tisíc diváků,“ informovala Ceccarelliová.

Vstupenky budou stát podle slov ředitelky akce v úvodních čtyřech hracích dnech od 200 do 300 korun. Od čtvrtfinále pak 300 a 400 korun v závislosti na kategorii míst. Předprodej vstupenek začal už dnes na portálu TicketLIVE. Návštěvníci budou potřebovat potvrzení o očkování, o prodělané nemoci či o oficiálním PCR testu z laboratoře. Nutností bude nasazený respirátor.

Mimořádně silné obsazení
Mezi startujícími hvězdami na prestižním klání bude také dvojnásobná wimbledonská čtvrtfinalistka Karolína Muchová, která se v Ostravě představila už loni, kdy dohrála v osmifinále.

„Na turnaj v Ostravě se moc těším. Loni tam nebyli diváci, letos to bude jiné. Myslím, že to bude skvělý turnaj a velké lákadlo pro lidi. Byla bych ráda, kdyby bylo plno. Čeští fanoušci dokážou udělat na tenise neskutečnou atmosféru,“ řekla Muchová, jež se na tiskovou konferenci připojila on-line z New Yorku, kde se účastní grandslamového US Open.

Kvartet Muchová, Plíšková, Kvitová a Krejčíková doplní v hlavní soutěži další české tenistky, které dostanou důvěru od pořadatelů.

„Máme čtyři divoké karty. Dvě jsou čistě na nás, další dvě jsou určeny pro hráčky Top 20. Když si o ně zažádají, musíme je udělit. Pokud by taková žádost nepřišla, patřily by hráčkám, které jsou první pod čarou. Buďte připraveni na překvapení,“ doplnila za organizační tým Ceccarelliová.

Seznam přihlášených tenistek

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (4.)
Elina Svitolinová (UKR, 5.)
Iga Šwiateková (POL, 8.)
BARBORA KREJČÍKOVÁ (9.)
PETRA KVITOVÁ (11.)
Belinda Bencicová (SUI, 12.)
Anastasia Pavljučenkovová (RUS, 15.)
Elise Mertensová (BEL, 16.)
Angelique Kerberová (GER, 17.)
Maria Sakkariová (GRE, 18.)
Jelena Rybakinová (KAZ, 20.)
KAROLÍNA MUCHOVÁ (24.)
Paula Badosaová (ESP, 26.)
Anett Kontaveitová (EST, 28.)
Veronika Kuděrmetovová (RUS, 31.)
Petra Martičová (CRO, 32.)
Julia Putincevová (KAZ, 33.)
Alison Riskeová (USA, 35.)