Zubr Cup: Nosková přes krajanku prolétla do finále. Vyzve přemožitelku Češek

- Redakce

Sobotní program na Zubr Cupu nabídne bohatou českou účast. V semifinále dvouhry se představí Monika Kilnarová, Linda Nosková a Dominika Šalková. Mezi čtyři nejlepší tenistky turnaje se pokoušela probojovat Tereza Smitková, která nezvládla čtvrtfinálovou dohrávku. O finále čtyřhry zabojuje Anastasia Detiuc.

Detiuc v Přerově skončila v semifinále čtyřhry
Anastasia Detiuc na Zubr Cupu nepotvrdí roli nejvýše nasazené tenistky ve čtyřhře. Češka společně s deblovou parťačkou Andreou Gamizovou v semifinále padly s deblem Alvesová, Greyová 4:6, 5:7.

Nosková je druhou finalistkou dvouhry
Linda Nosková (516.) je druhou finalistkou dvouhry turnaje nižší kategorie ITF v Přerově. Naděje českého tenisu ve druhém semifinále porazila krajanku Dominiku Šalkovou (-) 6:3, 6:2. Nosková do začátku vstoupila brejkem, o který rychle přišla. V sedmé a deváté hře však podruhé, resp. potřetí udeřila při servisu protihráčky. Na začátku druhé sady sice přišla o podání, ziskem pěti gemů v řadě však šla podávat na konec zápasu. To se jí nepodařilo, šestým brejkem v utkání nakonec utkání dovedla do finále.

Ignatiková vyřadila i Kilnarovou
Alexandra Ignatiková (253.) si po úspěšné dohrávce proti Tereze Smitkové (349.) v sobotu poradila s další Češkou. V semifinále dvouhry Zubr Cupu jasně přehrála Moniku Kilnarovou (452.) 6:3, 6:2. Během úvodního setu se událo osm brejků z devíti gemů, jediné podání si za stavu 3:2 udržela Rumunka. Favoritka ve druhé sadě vedla už 5:0, Češka poté ještě uhrála dva gemy, na obrat to už nestačilo.

Smitková se do semifinále nepodívala
Tereza Smitková (349.) v Přerově skončila ve čtvrtfinále dvouhury. Česká tenistka v dohrávce z pátečního dne nestačila na Rumunku Alexandru Ignatikovou (253.) dvakrát 4:6. Smitková do sobotního duelu vstupovala za stavu 3:2 ve druhém setu. Jediný brejk dohrávky se uskutečnil v devátém gemu kdy Češka při vlastním podání nezískala ani fiftýn.

Čtvrtfinále dvouhry
TEREZA SMITKOVÁ (349.) – Alexandra Ignatiková (ROU, 253.) 4:6, 4:6

Semifinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (516.) – DOMINIKA ŠALKOVÁ (-) 6:3, 6:2
MONIKA KILNAROVÁ (452.) – Alexandra Ignatiková (ROU, 253.) 3:6, 2:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Alvesová (BRA), Greyová (GBR) – Haverlagová (NED), Ignatiková (ROU) 6:1, 6:2

Semifinále čtyřhry
Kawamuraová, Kozakiová (obě JPN) – Saldenová (BEL), Vismaneová (LAT) 6:4, 2:6, 10:5
DETIUC, Gamizová (VEN) – Alvesová (BRA), Greyová (GBR) 4:6, 5:7