Fotbalová hvězda žádá divokou kartu na US Open. Už má i parťáka do čtyřhry

- Filip Lefenda

Není žádným tajemstvím, že je tenis oblíbenou doplňkovou aktivitou celé řady sportovců – fotbalisty nevyjímaje. Španělský reprezentační brankář a hvězda Manchesteru United David de Gea se na sociálních sítích pochlubil svým obratným počínáním na síti a v nadsázce si řekl o divokou kartu pro US Open. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Třicetiletý rodák z Madridu, jak vidno, nevyniká skvělými reflexy pouze mezi třemi tyčemi, ale i na tenisových kurtech. Hojně komentováno a sdíleno bylo gólmanovo video z minulého týdne, na němž je zachycena jeho parádička během utkání čtyřhry. „Wow,“ žasl s údivem třeba Rus Karen Chačanov.

De Gea vystihl na síti křižný forhend protivníka a zahrál volej s tak šikovnou falší, že se míč vrátil po odskoku zpět na jeho polovinu. Zkrátka winner jako víno.

„Už jsem téměř připraven na US Open. Nemyslíte, že je čas na udělení divoké karty?“ pošťouchl de Gea na Twitteru s úsměvem organizátory. A dočkal se odpovědi.

„Uvidíme, co se dá dělat,“ reagovali s mrkajícím emotikonem spiklenecky z New Yorku.

„Kdybys potřeboval pomoci s přípravou před turnajem, dej vědět,“ ozvali se i zástupci z Akademie Rafaela Nadala.

Do vtipného vlákna se zapojil také Andy Murray. „Jestli potřebuješ parťáka do čtyřhry, jdu do toho,“ nabídl s úsměvem vítěz tří grandslamů a někdejší první hráč světového žebříčku.

A pokud to de Geovi „náhodou“ nevyjde s účastí na grandslamu, může to zkusit postupnými krůčky. „Divokou kartu do naší čtyřhry bys nechtěl?“ nabídli pořadatelé podniku ATP ve francouzských Métách. Jako možného parťáka do dvojice navrhli Pierra-Huguese Herberta, aktuálně osmého nejlepšího deblistu planety.