MČR: Mistry republiky se stali Nosková a Pospíšil

- Redakce

Mistrovství republiky v Ostravě vyvrcholilo v neděli finálovými zápasy ve dvouhrách mužů a žen. Ženskou mistryní republiky se stala Linda Nosková, která ztratila proti Ivaně Šebestové jediný gem. V mužském finále se prosadil čtyřicetiletý Jaroslav Pospíšil, jenž si poradil s Dominikem Rečkem.

Mezi ženami se z titulu mistryně republika raduje Linda Nosková. Talentovaná Češka navázala vítězstvím na domácím šampionátu v Ostravě na své prvenství z Pardubické juniorky. Za triumf v Ostravě získala prize money ve výši 40 tisíc korun.

V nedělním finále dokázala favorizovaná Češka porazit jednoznačně Ivanu Šebestovou 6:0, 6:1. Šebestové se vůbec nevedlo na servisu a jediný uhraný gem vybojovala na returnu. Nosková si naopak dokázala podání udržet šestkrát a přidala stejný počet brejků.

Šestnáctiletá Nosková, která letos vyhrála i dva turnaje ITF v Bratislavě a triumfovala na juniorském Roland Garros, prožívá životní sezonu jak mezi juniorkami, tak mezi profesionálkami a potvrdila to dalším letošním triumfem.

Mužským mistrem České republiky se na šampionátu v Ostravě stal velezkušený Jaroslav Pospíšil. Čtyřicetiletý tenista porazil v nedělním finále Dominika Rečka ve dvou setech 6:3, 6:4. Za svůj triumf získal prémii ve výši 60 tisíc korun.

Pospíšil v této sezoně odehrál jen čtyři singlové turnaje, přesto nyní prokázal, že stále dokáže hrát tenis na špičkové úrovni, když kromě Rečka dokázal tento týden porazit také Petra Klíra, Dominika Süče, Marka Jaloviece a Antonína Bolardta.

Deblové tituly se rozdaly už v sobotu
Už v sobotu poznalo mistrovství republiky šampiony ve čtyřhrách. Potřetí v řadě se z vítězství radovala sehraná deblová dvojice Antonín Bolardt a Antonín Štěpánek, kteří jsou zároveň prvním párem, jenž dokázal své prvenství dvakrát obhájit.

Ve čtyřhře žen se z titulu mistryň republiky v sobotu radovaly Vanesa Šulcová a Kateřina Mandelíková.

Finále mužů
Jaroslav Pospíšil – Dominik Reček 6:3, 6:4

Finále žen
Linda Nosková – Ivana Šebestová 6:0, 6:1


Galerie