Williamsová do kvalifikace nemusí. Na US Open obdržela divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Jednačtyřicetiletá Venus Williamsová neprožívá nejlepší období své kariéry. Bývalá světová jednička v této sezoně vyhrála jen tři zápasy, dalších osm prohrála a ve spojení s minulou sezonou, během níž vyhrála na okruhu jediný zápas, vypadla z první stovky světa. Na US Open proto musela do kvalifikace, té se ale nakonec vyhne.

Zkušená tenistka, která pomalu finišuje svou kariéru, se totiž dočkala divoké karty od pořadatelů. Díky ní si bude moci na svém nejspíš posledním US Open zahrát přímo v hlavní soutěži.

Kvůli nevalným výsledkům se vítězka 49 turnajů WTA propadla žebříčkem až na 112. místo a další propad bude po dalším odečitání bodů ještě z roku 2019 následovat. Alespoň trochu ho zastavit zkusí na grandslamu v New Yorku, kde bude hrát už na svém 23. ročníku.

Vše přitom nasvědčuje tomu, že přinejmenším ve dvouhře to bude její ročník poslední. Výkonnost americké tenistky totiž od roku 2019 zaznamenala ohromný propad, kvůli čemuž má obrovské problémy čelit soupeřkám z první stovky světa.

Byť má ve své hře stále světlé chvilky a dokáže některé soupeřky potrápit, bohatá kariéra Venus Williamsové pomalu končí. A ke svému štěstí dostane šanci se rozloučit i se zaplněnými tribunami ve Flushing Meadows.