Argentinec postrachem domácích hráčů. Ti proti němu neuhráli ani gem

- Michal Hladký

Poněkud neobvyklý jev nastal na turnaji ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů v Prostějově. Spanilou jízdu tam předvádí dvacetiletý Argentinec Facundo Díaz Acosta, jenž se stal postrachem českých tenistů. Jak Jiří Jeníček, tak Victor Sklenka proti němu totiž neuhráli ani jeden gem.

Šestý nasazený tenista turnaje v Prostějově válí. Argentinec Facundo Díaz Acosta postoupil do čtvrtfinále, nicméně to až takovým překvapením není. 

O dost zajímavější je způsob, jakým toho docílil. 405. hráč světové žebříčku naprosto deklasoval oba české zástupce, proti kterým nastoupil.

V prvním kole prostějovského podniku narazil na kvalifikanta Victora Sklenku (-). Český mladík ovládl sedmnáct výměn, dokonce si vypracoval i brejkbol, prohře 0:6 a 0:6 po pětapadesáti minutách ale nezabránil.

Ani v osmifinále neměl s Čechy Facundo Díaz Acosta slitování. Sílu držitele pěti titulů na okruhu ITF (z toho tří ve čtyřhře) poznal Jiří Jeníček (1616.). Ten potrápil argentinského soupeře o něco více než jeho krajan, když urval na svou stranu osmadvacet fiftýnů.

Přesto za hodinu a čtrnáct minut ukazovala výsledková tabula skóre 0:6, 0:6. Jeníček byl nejblíže odvrácení kanára v prvním setu, kdy za stavu 0:5 vedl na svém servise 40-15. Ani to bohužel nestačilo.

Tuzemští tenisté si naštěstí mohou oddechnout. Ve čtvrtfinále Argentinec nastoupí proti Rakušanovi Lucasu Miedlerovi (327.).