Očkování? Až když bude povinné, má jasno Tsitsipas

- Filip Lefenda

Třetí hráč žebříčku ATP a finalista letošního Roland Garros Stefanos Tsitsipas prozradil, že zatím nemá v úmyslu nechat se očkovat proti onemocnění covid-19. Vakcinaci by řecká hvězda podstoupila až za situace, kdy by neměla na výběr.

Celosvětová pandemie koronaviru ochromila zejména v loňském roce mezinárodní sport a tenis nebyl výjimkou. ATP proto hráče vyzvala, aby se nechali očkovat. Ne každý ale na tyto hlasy slyší.

„Nikdo z toho zatím neudělal povinnost,“ hájí se vítěz sedmi profesionálních turnajů Stefanos Tsitsipas, který se k očkování prozatím staví vyhýbavě.

„Dříve nebo později asi očkování budu muset podstoupit. Zatím to ale pro účast na turnajích není nutné, a proto jsem dosud vakcinaci nepodstoupil,“ prozradil třiadvacetiletý Řek během prestižní tisícovky v americkém Cincinnati, do níž vstoupí dnes po půlnoci našeho času soubojem s domácím Sebastianem Kordou.

Spolu se třetím tenistou planety se k očkování staví dlouhodobě vyhýbavě i světová jednička Novak Djokovič. Dvacetinásobní grandslamoví šampioni Roger Federer s Rafaelem Nadalem se pak naopak shodují, že jde o nutnou věc pro návrat k normálnímu životu. Jak čerstvě čtyřicetiletý Švýcar, tak i o pět let mladší Španěl už vakcinaci podstoupili.