Pavljučenkovová nestihne turnaj v Cincinnati. Nedostala včas víza

- Jan Vojkůvka

Finalistka letošního Roland Garros Anastasia Pavljučenkovová nestihne začátek turnaje v Cincinnati. Ruská tenistka na svém Twitteru zveřejnila informaci, že stále čeká na víza pro vstup na území Spojených států a musí se tak z podniku kategorie WTA 1000 odhlásit.

Pavljučenkovová, která minulý týden v Montréalu vypadla už ve druhém kole, měla turnaj v Cincinnati odehrát jako nasazená šestnáctka. Zápas prvního kola měla naplánovaný na úterý a nastoupit měla proti domácí Bernardě Peraové. Jenže svůj start nestihne.

„Bohužel se musím odhlásit z Western & Southern Open. Stále jsem v Kanadě a čekám na svá víza pro vstup do Spojených států. Doufám, že je brzy dostanu a přijedu včas na US Open,“ napsala ruská tenistka na Twitteru.

Držitelka zlaté olympijské medaile ze smíšené čtyřhry není první Ruskou, kterou obdobné problémy potkaly. Před dvěma lety neobdržela včas vízum Světlana Kuzněcovová. Paradoxem bylo, že tehdy žádost ležela na americké ambasádě dlouhého půl roku, jenže kvůli zvýšenému politickému napětí probíhala větší kontrola v procesu žádosti o vízum. Podle informací navíc letos trápí přesun do USA také Anastasii Gasanovovou.

US Open startuje letos 30. srpna a bude probíhat až do 12. září.