WTA

Ósakaová se na tiskové konferenci rozplakala. Ta musela být přerušena

- Michal Hladký

Japonka Naomi Ósakaová se poprvé od května představila na některém z turnajů novinářům. Nějakou dobu bez problémů na dotazy odpovídala, po jedné z otázek se ale rozplakala. Setkání muselo být přerušeno, po chvíli se ale světová dvojka oklepala a znovu se připojila do online prostoru, ve kterém tiskovou konferenci před startem turnaje v Cincinnati dokončila.

Tisková konference s Naomi Ósakaovou plynula bez sebemenších problémů. Jenže pak se jeden z novinářů zeptal na otázku ve znění, že Naomi profituje ze zájmu médií, přestože s nimi nerada mluví.

Ósakaová odpověděla, následně se ale rozplakala a setkání s reportéry bylo přerušeno.

„Zeptal se dost agresivním tónem. Bylo to frustrující. Vše šlo podle plánu, jenže pak to jeden dotaz naprosto zkazil,“ popsal situaci novinář Ben Rothenberg na svém twitterovém účtu.

Japonská tenistka se naštěstí po chvíli dala do pořádku a pokračovala v konverzaci s novináři.

Světová dvojka se už dříve svěřila, že od roku 2018 trpí depresemi. Jedním z důvodů je tlak, aby byla dostupná k tiskovým konferencím, přičemž jako introvertka se příliš v rozhovorech nevyžívá a jsou pro ni naopak důvodem velkého stresu.

Od května letošního roku se na žádné z turnajových tiskových konferencí neobjevila. Před svým návratem k mikrofonům žádala Ósakaová novináře o empatii a zachování určité úrovně soukromí.