ATP

Federer pravděpodobně odpískal sezonu. Znovu musí na operaci

- Radek Štohl

Fanoušci Rogera Federera se svého idolu v letošním ročníku už pravděpodobně nedočkají. Nedávno 40etý Švýcar bude muset podstoupit další operaci pravého kolena, vinou čehož ho čeká několikaměsíční pauza. Dvacetinásobný grandslamový šampion novinku oznámil na oficiálním instagramovém účtu.

„Jak si asi dokážete představit, tak od Wimbledonu to úplně nebylo snadné. S lékaři jsem hodně diskutoval ohledně stavu mého kolena, které jsem si poranil během travnaté části sezony," zahájil Federer svůj příspěvek na sociální síti.

Poté přiblížil další podrobnosti. „Budu potřebovat operaci. Několik týdnů budu mít při ruce berle, pochopitelně mě tak čeká několikaměsíční pauza," uvedl evidentně romrzelý Švýcar.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer)

Aktuálně 9. hráč žebříčku dvouhry několikrát během video příspěvku zdůraznil důležitost zdravotního stavu, i po konci kariéry. O této variantě však nepadlo ani slovo.

Roger Federer se chirurgickému zákroku pravého kolena podrobil už v minulé specifické sezoně, která výrazně byla ovlivněna pandemií koronaviru. Bývalý nejlepší tenista světa v ní odehrál jen Australian Open, kde v semifinále vypadl s Novakem Djokovičem.

V letošním ročníku se Federer do hry vrátil v březnu v Dauhá. Postupně se zúčastnil turnajů v Ženěvě, French Open, Halle a Wimbledonu. Nejlepšího výsledku sezony dosáhl na nejslavnějším turnaji, vypadl až mezi osmi nejlepšími tenisty pavouka.