Plíšková ani na třetí pokus neprolomila letošní čekání na titul. Po finále vystoupá na čtvrté místo světa

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková se turnajové trofeje v kanadském Montréalu nedočkala. Česká tenistka v duelu s Italkou Camilou Giorgiovou tahala v obou sadách za kratší konec a nakonec se musela smířit s porážkou 3:6, 5:7. Ani na třetí pokus tak v probíhající sezoně nedokázala turnajovou trofej vybojovat.

Řím, Wimbledon a nyní Montréal. Ani třetí finálové utkání v sezoně se Karolíně Plíškové nepovedlo přetavit v zisk turnajové trofeje. Nad síly světové šestky byla tentokrát Italka Giorgiová, s níž česká hráčka prohrála i před třemi týdny v osmifinále olympijských her.

Už začátek finálového zápasu nezačal pro Plíškovou zrovna ideálně, když ve třetí hře čelila dvěma brejkbolům. Situaci sice zvládla, ale ve druhé polovině sady už to bylo horší. Za stavu 3:2 nedokázala čelit nátlaku Giorgiové, která napřed odvrátila brejkbol v šesté hře a následně vyhrála čtyři gemy v řadě.

I ve druhém sadě začala Giorgiová lépe, když dokázala ve čtvrté hře znovu prorazit české hráčce servis. Tentokrát však Plíšková našla na hru soupeřky odpověď a úspěšně ztrátu brejku dotáhla.

Jednalo se ovšem o jediný úspěch Plíškové na returnu. V dalším průběhu druhé sady se už k dalšímu brejku nedostala a naopak ve dvanácté hře nabídla soupeřce další dva brejkboly, které byly zároveň mečboly. Ten druhý navíc Italka proměnila a vybojovala největší titul své kariéry.

Devětadvacetiletá Plíšková si postupem do finále vylepší své žebříčkové postavení a v pondělním vydání bude figurovat na čtvrté příčce světa.