Skvělý Kolář! Dobyl San Marino, získal 17. trofej a znovu vylepšil maximum

- Radek Štohl

Zdeněk Kolář se nachází ve fantastické formě. Čtyřiadvacetiletý Čech si na challengeru v San Marinu došel pro třetí letošní trofej ze čtyřhry a celkově sedmnáctý titul z deblu v kariéře. Po boku Luise Davida Martineze ve finále porazili dvojici Matos, Menezes 1:6, 6:3, 10:3.

Nástup do utkání česko-španělské dvojici vůbec nevyšel. Hned v úvodním gemu nezužitkovala tři brejkboly v řadě, v setu naopak dvakrát přišla o podání. Na returnu neuspěla ani za stavu 1:5, znovu z toho byly tři zahozené šance.

Titul se vzdaloval i zkraje druhé sady, kdy si čtvrtí nasazení potřetí v utkání přišli o servis. V šesté a osmé hře však poprvé, resp. podruhé v zápase vzali soupeřům podání, zásluhou čehož si vynutili super tiebreak.

Zkrácená hra již jednoznačně byla v režii Koláře s Martinezem. Rychle vedli 4:0, a i když přišli o výhodu jednoho minibrejku, tak ve zbytku zápasu získali tři míčky při podání soupeřů. Po necelé hodině a půl tak mohli propuknout oslavy.

Českému hráči se letos daří ve dvouhře i čtyřhře. V singlu letos získal dvě trofeje z challengeru, v Prostějově k tomu vybojoval semifinále. Aktuálně se tak nachází na 177. místě, což je jeho žebříčkovým maximem. Lépe si však vede ještě v deblu.

V probíhajícím ročníku se pětkrát probojoval do finále, dvakrát z toho před turnajem v San Marinu byl titul. V sobotu večer zvítězil potřetí, zásluhou čehož by se měl dostat na 114. příčku čtyřhry, čímž tak o šest pozic vylepší aktuální nejlepší místo v kariéře.