TK Sparta Prague Open: Další čtvrtfinále! Svrčina otočil bitvu se sedmým nasazeným

- Redakce

V areálu pražské Sparty pokračoval čtvrtým hracím dnem mužský antukový turnaj kategorie Challenger 50 s dotací 31 440 eur. Držitel divoké karty Dalibor Svrčina vybojoval během středečního programu postup do čtvrtfinále, když otočil zápas s pětatřicetiletým Španělem Adrianem Menendezem-Maceirasem, který v Praze plnil roli nasazené sedmičky. Hned sedm českých tenistů se představilo v úvodním kole čtyřhry.

Svrčina vybojoval postup do čtvrtfinále
Osmnáctiletý Dalibor Svrčina (424.) předvedl na challengeru v Praze úspěšný obrat v utkání se sedmým nasazeným Španělem Adrianem Menendezem-Maceirasem (287.) a po výhře 6:7(5), 6:1, 6:4 postoupil do čtvrtfinále.

Český mladík se po jednoznačně vyhraném druhém setu dokázal vypořádat s menšími obtížemu v sadě třetí, v níž přišel v koncovce o vedení, ale okamžitým brejkem v 9. hře si vypracoval šanci k jednoduchému zakončení zápasu na servisu.

Svrčina se v posledních měsících nachází ve skvělé formě, což potvrzuje i nyní v Praze. Postoupil totiž do třetího čtvrtfinále v kategorii ATP Challenger Tour z posledních čtyř turnajů. To má vliv i na jeho žebříčkové postavení, kde útočí na premiérový posun do čtvrté stovky světa.

Forejtek s Vrbenským uspěli v derby
Ryze české derby v prvním kole čtyřhry bylo k vidění ve středu odpoledne na pražském challengeru v areálu TK Sparty Praha. Jonáš Forejtek a Michael Vrbenský v duelu s Victorem Sklenou a Kryštofem Zapským slavili vítězství 6:3, 6:2 a zahrají si na domácí půdě o postup do semifinále.

Paulson a Staněk ve čtyřhře neuspěli
Držitelé divoké karty Andrew Paulson a Robin Staněk končí na antukovém challengeru TK Sparta Prague Open v prvním kole čtyřhry. Nad síly českých tenistů byla italská dvojice Filippo Baldi, Marco Bortolotti, která zvítězila 6:3, 2:6 a 10:4. Rozhodující supertiebreak byl vyrovnaný do stavu 3:3, pak ale Italové získali sedm z následujících osmi fiftýnů.

Gengel se v Praze v deblu neprosadil
Marek Gengel spolu se svým bulharským spoluhráčem Andrejevem končí ve čtyřhře na TK Sparta Prague Open v prvním kole. Nad jejich síly bych portugalsko-chorvatský pár Oliveira, Serdarušič, s nimiž prohráli ve dvou tiebreacích 6:7(5), 6:7(4).

Osmifinále dvouhry
Riccardo Bonadio (ITA, 269.) – Emilio Nava (USA, 393.) 6:4, 6:3
Goncalo Oliveira (POR, 297.) – Dmitrij Popko (KAZ, 181.) 0:6, 3:6
Lorenzo Giustino (ITA, 236.) – Evan Furness (FRA, 294.) 6:7(4), 6:4, 3:6
DALIBOR SVRČINA (424.) – Adrian Menendez-Maceiras (ESP, 287.) 6:7(5), 6:1, 6:4

1. kolo čtyřhry
PAULSON, STANĚK – Baldi, Bortolotti (oba ITA) 3:6, 6:2, 4:10
Karlovskij, Tjurněv (oba RUS) – Sijsling, Smits (oba NED) 6:3, 7:5
Balaji, Kadhe (oba IND) – Bondarevskij (RUS), Prihodko (UKR) 4:6, 4:6
Agamenone (ITA), Matuszewski (POL) – Ignatik (BLR), Jianu (ROU) 4:6, 6:7(6)
Bonadio (ITA), Furness (FRA) – Gomez-Herrera (ESP), Vervoort (NED) 4:6, 3:6
FOREJTEK, VRBENSKÝ – SKLENKA, ZAPSKÝ 6:3, 6:2
Andrejev (BUL), GENGEL – Oliveira (POR), Serdarušič (CRO) 6:7(5), 6:7(4)