Spokojenost, ale chci od sebe více, říká Sisková po životním průlomu

- Michal Hladký

Dvacetiletá Anna Sisková má za sebou jeden z největších zápasů své kariéry. Na turnaji ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů narazila ve finále na domácí Kaiu Kanepiovou, někdejší patnáctou tenistku světového žebříčku. V estonském Pernově na vítězství nedosáhla, přesto svou soupeřku pořádně potrápila. A i díky skvělé jízdě na pobřeží Baltského moře si zajistila životní maximum na rankingu WTA.

Anna Sisková bojovala. Vůbec poprvé v kariéře si v neděli zahrála s tenistkou z elitní stovky, výsledek 5:7, 4:6 tedy rozhodně není ostudou.

„Byla to dobrá zkušenost, pochopitelně nejtěžší zápas na turnaji. Hrála dost rychle, dobře zvládala těsné situace. Šancí, díky kterým by výsledek mohl vypadat jinak, jsem měla několik. Bohužel jsem je nevyužila, což si proti takové tenistce nemohu dovolit,“ okomentovala rodačka z Olomouce finálový duel proti 81. hráčce světového žebříčku.

A i když diváci fandili pochopitelně domácí Kaie Kanepiové, Sisková si atmosféru pochvalovala. „Musím říct, že před tolika lidmi jsem snad ještě nehrála. Nicméně každý den jich chodilo spoustu,“ rozplývala se.

Přestože to v singlu nevyšlo, tak si Češka z estonského Pernova přece jen jeden titul odvezla, a to ten deblový. S parťačkou Litevkou Mikulskyteovou porazily nasazené dvojky Bhosaleovou, Kempenovou po sadách 6:7(5), 6:3 a 10:5. „Lhala bych, kdybych řekla, že nejsem spokojená. Musím říct, že mi to tam sedlo. Nebyl zápas, do kterého bych se nemohla dostat,“ nechala se slyšet Sisková.

Ve čtyřhře se jednalo pro českou tenistku už o čtvrté prvenství v této sezoně. Těsně před turnajem u Baltského moře ovládla po boku Američanky Aneyové ještě turnaj s dotací 60 tisíc amerických dolarů v rodné Olomouci.

Nadšení u talentované hráčky byste ale čekali marně. „Prioritou je pro mě pořád dvouhra. V Estonsku jsem se probojovala sice do finále, nicméně předtím jsem vyhořela v Olomouci. Pořád od sebe očekávám více,“ burcuje se Sisková.

Ta se v příštím vydání žebříčku dvouhry WTA podívá do čtvrté stovky, ve čtyřhře se pak ocitne poprvé v kariéře v TOP 300. „Před pár měsíci jsem změnila trenéra, který na tom má určitě velkou zásluhu. Doufám, že když budu věci dělat tak, jak mám, podobných výsledků jako v Estonsku přibude,“ přeje si olomoucká tenistka, která v současnosti trénuje pod vedením Jaroslava Levinského.

A prozradila, kam se vydá dále. „Pojedu na turnaj do Srbska. Pak začíná šňůra českých turnajů, ale nejsem si jistá, jestli se jich zúčastním. Moje výkony v Česku jsou dost podprůměrné. Proč? Zatím jsem na to nepřišla,“ uzavřela se smíchem Anna Sisková.