Udělal jsem chybu, přiznal Fognini. A oblékl se do duhových barev

- Michal Hladký

Italský tenista Fabio Fognini nastoupil do prvního kola turnaje v Torontu s doplňky v barvách duhy. Reagoval tak na své představení v Tokiu, kdy způsobil pozdvižení, když si v utkání s Daniilem Medveděvem nadával slovem „frocio“, tedy hanlivým italským označením pro homosexuála.

„Vždyť LGBT komunitu miluji,“ reagoval po olympijském turnaji Fognini na osočení, že je homofob.

A svá slova se pokusil potvrdit hned v dalším utkání, do kterého nastoupil. V prvním kole turnaje Masters v kanadském Torontu si nasadil potítka a čelenku v barvách duhy, čímž chtěl vyjádřit podporu hnutí LGBT.

„V zápase s Medveděvem jsem udělal chybu. Rozhodl jsem se tedy pro toto gesto,“ nechal se slyšet Fognini po utkání s Němcem Struffem, které ovládl po setech 6:7(2), 6:2 a 6:4.

Aby duhová jízda pokračovala, musí Fabio Fognini udolat ve druhém kole Rusa Andreje Rubljova, čerstvého olympijského vítěze smíšené čtyřhry. „Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Bude to skvělá bitva, nejdříve ale musím zregenerovat,“ vyhlíží Ital středeční souboj.

A doufá, že si jeho soupeř z Tokia přivezl singlovou „formu“. „Hrál tam špatně. Nicméně to pořád bylo proti Nišikorimu, pro kterého se jednalo o domácí olympijské hry,“ okomentoval Fognini porážku Rubljova 3:6, 4:6 z prvního kola.