Djokovič vynechá generálku na US Open. Potřebuji si odpočinout, vysvětlil

- Marek Bartošík

Světová jednička Novak Djokovič se kvůli únavě nezúčastní Masters v Cincinnati (od 15. srpna), kde měl obhajovat titul z loňského ročníku. Šampion z letošního Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu se už dříve rozhodl vynechat také právě se konající Masters v Torontu. Na kurty se vrátí na US Open, kde se pokusí zkompletovat kalendářní grandslam.

„Beru si více času, abych se zotavil po náročné cestě od Australian Open do Tokia. To bohužel znamená, že letos nebudu připraven soutěžit na turnaji v Cincinnati,“ napsal na svých sociálních sítích čtyřiatřicetiletý Novak Djokovič, který v Cincinnati slavil titul v letech 2018 a 2020 (loni se akce konala v New Yorku).

„Zaměřím se na US Open a strávím více času se svou rodinou. Nemůžu se dočkat, až vás brzy uvidím v New Yorku!“ doplnil dvacetinásobný grandslamový šampion.

Djokovič se naposledy představil na olympiádě v Tokiu, kde obsadil čtvrté místo ve dvouhře i smíšené čtyřhře. Po překvapivých prohrách s Alexanderem Zverevem a Pablem Carreňem Bustou mu tak nevyšel útok na zkompletování „zlatého“ kariérního grandslamu, zároveň přišel o šanci na „zlatý“ kalendářní grandslam.

Tenista z Bělehradu má však stále velkou příležitost na zisk kalendářního grandslamu, což se mezi muži naposledy podařilo legendárnímu Australanovi Rodu Laverovi v roce 1969.