WTA

Karolína Plíšková hlásí změnu v trenérském týmu

- Radek Štohl

Karolína Plíšková před zahájením amerického turné oznámila změnu v trenérském týmu –⁠ místo Azuza Simčiče se kondičním trenérem české tenisové jedničky stal Chorvat Marino Basič.

Aktuálně šestá hráčka žebříčku dvouhry tak učinila ještě před začátkem prestižního turnaje v Montréalu. Novým kondičním trenérem se stal chorvatský odborník Marino Basič, který v minulosti spolupracoval s Milošem Raonicem, Bornou Čoričem či Dajanou Jastremskou," uvedl Tomáš Rambousek.

U Karolíny Plíškové tak na tomto postu dochází ke změně po čtyřech letech. Současnou změnu inicioval samotný trenér Češky Sascha Bajin, který Basiče do týmu přivítal po předčasném konci bývalé světové jedničky na olympijských hrách v Tokiu. 

Marino Basič kromě tenisových hvězd měl v minulosti na starosti také bývalého zápasníka UFC Mirka Filipoviče nebo bratrskou dvojici veslařů Martina a Valenta Sinkovičovy, kteří zvítězili na uplynulých dvou olympiádách.

Karolína Plíšková se nyní v Montréalu připravuje na tamní prestižní turnaj, po volném losu v úvodním kole ve druhém kole vyzve lepší z dvojice Alison Van Uytvancková –⁠ Donna Vekičová.