Vzkazy od fanoušků i oblíbený povrch. Kvitová představuje dějiště finále Fed Cupu

- Daniel Kubelka

Již o nadcházejícím víkendu přivítá Francie finále letošního Fed Cupu, ve kterém vyzve obhájkyně titulu z České republiky. Reprezentace galského kohouta vybrala za dějiště závěrečného klání dvou nejlepších ženských družstev historický Strasbourg, v jehož útulné hale Rhénus Sport si ve čtvrtek poprvé zatrénovala i Petra Kvitová. Čtyřnásobná vítězka Fed Cupu vám v exkluzivním videu pro Tenisový svět halu ukáže.

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku

Malá, ale útulná hala, kde domácí Francouzky budou hnány frenetickým publikem, na tom se všechny české hráčky do jedné shodnou. Rhénus Sport, domov basketbalového klubu Starsbourg IG Basket, totiž pojme „jen“ 6.200 diváků. Jaký to rozdíl třeba oproti pražské O2 Areně, kde loňské finále s Ruskem po oba hrací dny navštívilo takřka 11 000 tenisových fanoušků.

O co je však hala, která před jedenácti lety hostila utkání 1. kola Davis Cupu mezi Francií a Švédskem menší, o to pekelnější atmosféru patrně nabídne. „Hala je příjemná, vejde se do ní asi jen 6000 diváků, ale má být vyprodáno. Atmosféra tedy bude skvělá,“ má jasno Petra Kvitová, která videoprohlídku haly pro Tenisový svět provedla.

Fitcentrum, rozcvičovna, českým tenistkám v hale nic nechybí. Pro zpříjemnění a pocit domácí pohody mají před svou šatnou i českou vlajku a také tradiční vzkazy od fanoušků.

„Bastila určitě nebyla poslední.“

„Kájo, Petro, Lucko s Bárou, přejeďte je plnou parou.“

„Pátou mísu za šest let, svět nám bude závidět!“

Může být lepší motivace do víkendového finále?


Galerie