Sinner potřetí! Italský teenager slaví nejcennější titul a posun na nové maximum

- Marek Bartošík

Šampionem na prestižním turnaji kategorie ATP 500 ve Washingtonu se stal Jannik Sinner, který ve finále udolal domácího Mackenzieho McDonalda 7:5, 4:6 a 7:5. Teprve devatenáctiletý Ital oslavil už svou třetí singlovou trofej z okruhu ATP, poprvé v kariéře se ale raduje na akci větší než základní úrovně ATP 250. V žebříčku se díky zatím největšímu úspěchu své kariéry posune na 15. příčku, tedy své nové maximum.

Výrazným favoritem v souboji o titul byl talentovaný Jannik Sinner, proti Mackenziemu McDonaldovi se ale ve finále Citi Open pořádně nadřel. Italský mladík potřeboval k výhře bezmála tři hodiny, přičemž ve třetí sadě rozhodl o své výhře až proměněným brejkbolem v závěrečném gemu.

Sinner se dočkal po úspěchu na únorovém Great Ocean Road Open v Melbourne druhé trofeje v této sezóně, spolu s loňským vavřínem z halové Sofie má na kontě tři tituly. V nejnovějším vydání žebříčku poskočil z 24. rovnou na 15. příčku, čímž si o dvě pozice vylepšil své dosavadní kariérní maximum.

Spokojený může být i McDonald, který se díky své premiérové účasti ve finále turnaje ATP posunul v žebříčku ze 107. místa do elitní sedmdesátky.

Že je „pětistovka“ ve Washingtonu prestižním kláním, dokazuje také přehled vítězů. Mezi bývalými šampiony figurují třeba Ivan Lendl, Argentinec Juan Martín del Potro, Američan Andre Agassi nebo Australan Lleyton Hewitt.

Sinner, jenž za týden oslaví své dvacáté narozeniny, figuruje také v pavouku právě začínajícího Masters v Torontu, kde má na úvod jako nasazená šestnáctka volný los. Ve druhé rundě změří síly buď s Australanem Jamesem Duckworthem, nebo Američanem Taylorem Fritzem. V potenciálním osmifinále by mohl vyzvat v atraktivním souboji nasazenou jedničku Daniila Medveděva z Ruska.