Skvěle! Sisková vybojovala čtvrtou letošní trofej, ve 20 letech získala devátý vavřín

- Radek Štohl

Anna Sisková dosáhla na devátý titul ze čtyřhry. Dvacetiletá Češka si pro čtvrtou letošní trofej z deblu dokráčela s parťačkou Justinou Mikulskyteovou, se kterou ve finále estonského Parnu porazila dvojici Bhosaleová, Kempenová 6:7(5), 6:3, 10:5.

Sisková svůj vůbec první debl na ITF odehrála čtrnáct dní po čtrnáctých narozeninách. Trvale se však na okruhu usadila o tři roky později, kdy už dosáhla na první dvě finála, v Bukurešti dokonce slavila titul. Od té doby do dnešního dne posbírala dalších sedm, včetně toho v Olomouci na "šedesátce", kdy s parťačkou Jessie Aneyovou za čtyři utkání přišly o pouhopouhých dvanáct gemů!

Na skvělou formu mladá Češka navázala také tento týden v estonském Parnu. S parťačkou Justinou Mikulskyteovou nejprve přehrály dvojici Bachmutkinová, Malyginová, poté bez boje přešly do semifinále. V něm smetly debl Cengizová Greyová. Mohly se tak soustředit na sobotní finále.

Třetí nasazené v úvodním setu vybojovaly brejk na 5:4, set však nedopodávaly a nakonec se šlo do zkrácené hry. Česko-litevská dvojice po stavu 0:3 vedla 5:3, závěrečné čtyři míčky setu však patřily soupeřkám.

Pro Siskovou s Mikulskyteovou se navíc ani druhá sada nevyvíjela dobře. Od stavu 6:7, 1:3 ovšem získaly zbývajících pět gemů setu, zásluhou čehož si vynutily super tiebreak. V něm prohrávaly 1:3, a i když soupeřky později stáhly manko 5:3, tak Anna Sisková s Justinou Mikulskyteovou mohly začít slavit.