ATP

Nišikori zastavil přemožitele Nadala. Po delší odmlce bude bojovat o finále

- Radek Štohl

Psal se konec dubna 2019 a Kei Nišikori nezvládl semifinále ATP. Od té doby se do této fáze turnaje nedostal. Vše se změnilo po více než dvou letech, kdy ve Washingtonu našel recept na přemožitele Rafaela Nadala Lloyda Harrise.

Nišikori letos dosáhl na tři čtvrtfinálové účasti, naposledy jednoznačně prohrál na domácích olympijských hrách v Tokiu s Novakem Djokovičem. Čtvrtý zápas o semifinále však už vyhrál. 

Jednatřicetiletého tenistu ve Washingtonu postupně nezastavil Sam Querrey, Alexander Bublik, Cameron Norrie. A naposledy ani Lloyd Harris.

Bývalý čtvrtý tenista žebříčku dvouhry do zápasu vstoupil na jedničku, po dvou brejcích vedl 4:0. Vzápětí měl dva brejkboly v řadě na třetí úspěšný gem na returnu, což se mu nepovedlo, vzápětí navíc sám přišel o podání. Za stavu 5:3 ale Nišikori při servisu protihráče zužitkoval třetí setbol.

Druhá sada nabídla nevyužité šance tenistů na obou stranách, Nišikori v desáté hře na returnu nezužitkoval mečbol. O dva gemy později však už první brejk v setu získal, zásluhou čehož se probojoval do semifinále.

Kei Nišikori po výhře 6:3, 7:5 o první finále od ledna 2019 zabojuje proti domácímu Mackenzie McDonaldovi.