Nečekaná porážka s padesátým hráčem světa. Nadal je přesto spokojen

- Jan Vojkůvka

Nebyl to pro Rafaela Nadala vůbec snadný návrat na kurty. Po svém červnovém vyřazení v semifinále Roland Garros se představil poprvé až tento týden ve Washingtonu a překvapivě prohrál v osmifinále s padesátým hráčem světa Lloydem Harrisem 4:6, 6:1, 4:6. Přesto byl po utkání spokojený.

Byl to těžký začátek přípravy na US Open. Napřed Nadal absolvoval ve středu tříhodinovou bitvu s Jackem Sockem a ve čtvrtek zápolil s Harrisem více než dvě hodiny. Obzvlášť Španělova levá noha, s níž laboroval po French Open a musel vynechat Wimbledon i olympiádu, dostávala zabrat.

Světová trojka nebyla s jejím stavem příliš spokojená po úvodním zápase na Citi Open. Po tom druhém, kdy Nadal nečekaně prohrál, už byly jeho pocity mnohem lepší.

„Noha je lepší než včera, to je nejlepší zpráva,“ usmíval se Nadal po utkání. Zároveň věří, že výkony na kurtu se výrazně zlepší. „Prostě musím přijmout tu výzvu, která přede mnou je. Další šanci dostanu příští týden v Torontu,“ řekl bojovně.

Jeho porážka s Jihoafričanem se ovšem dotkne Nadalova žebříčkového postavení. Poprvé od června 2017 klesne na čtvrté místo světa.

Naopak Lloyd Harris slaví největší skalp kariéry, který mu naopak dopomůže vylepšit vlastní žebříčkové maximum.