VIDEO: Bavíte se, lidi?! Nadal a Sock předvedli elektrizující tenisovou show

- Marek Bartošík

Bombastické rány z forhendu, šikovnost na síti a třeba i tweenerový lob vyčarovali Rafael Nadal a Jack Sock během tříhodinové řežby ve druhém kole Citi Open ve Washingtonu. Spokojenější nakonec mohl být španělský favorit, který v rozhodující sadě dohnal manko brejku a svého amerického vyzyvatele udolal po třech hodinách a čtyřech minutách 6:2, 4:6 a 7:6(1). Aplaus od zaplněných tribun si však za své tenisové umění vysloužili oba protagonisté atraktivního střetnutí.

Světová trojka Rafael Nadal ukázal už ve čtvrtém gemu svého úvodního zápasu na „pětistovce“ ve Washingtonu, že se ho vyplatí pozorně sledovat. Dvacetinásobný grandslamový šampion, jenž hrál dosud naposledy na červnovém Roland Garros, vykouzlil svůj pověstný tweenerový lob a následně výměnu zakončil vítězným úderem z forhendu.

Pětatřicetiletý Španěl stihl ještě v závěru prvního setu vypálit dělový forhend, jímž si vypracoval setbol.

V první části druhého setu fenomenální Nadal pro změnu zakončil nádhernou rozehru vítězným bekhendem do odkrytého dvorce.

Osmadvacetiletý Sock, jemuž kvůli zdravotním patáliím aktuálně patří až 192. místo v žebříčku ATP, mnohokrát potvrdil mimořádné kvality svého forhendu. Jednou si třeba vypracoval brejkbol úderem z výskoku.

Snad nejzajímavější tenisový kousek ukázal Nadal v závěru druhého dějství, když vyzkoušel Sockovu pozornost překvapivým úderem přes hlavu zády k síti. Američan, jenž je mimo jiné zkušeným deblistou, ale obratně našel odpověď.

Uprostřed nervy drásajícího třetího setu ještě Nadal předvedl svou typickou bekhendovou smeč – samozřejmě vítěznou!

Po vydařeném tiebreaku, v němž svému americkému protivníkovi povolil pouze jeden fiftýn, už mohl třetí hráč žebříčku oslavit postup do osmifinále. V něm se střetne od jedné hodiny noční středoevropského letního času s Jihoafričanem Lloydem Harrisem (50.).