Vděčnost i zklamání. Smolařka Stojanovičová se vyjádřila k závěru olympiády v Tokiu

- Marek Bartošík

Mohl to pro ni být vrchol kariéry, jenže vše dopadlo nejhorším možným scénářem. Srbská tenistka Nina Stojanovičová se chtěla na olympijských hrách v Tokiu poprat po boku Novaka Djokoviče o bronzovou medaili ze smíšené čtyřhry, její slavný krajan ale nakonec do souboje o třetí místo kvůli únavě a bolesti ramene nenastoupil. Pětadvacetiletá Stojanovičová se nyní s časovým odstupem vyjádřila ke své zkušenosti pod pěti kruhy.

„Jenom já znám pocity, s nimiž jsem se musela vyrovnat, když jsem zjistila, že nebudu mít šanci hrát nejdůležitější zápas mé kariéry o olympijskou medaili. Zároveň rozeznávám, jak moc mě tato událost naplnila nejhlubšími možnými emocemi, také mi přinesla hodně štěstí,“ napsala na svůj instagramový účet Stojanovičová, která je aktuálně 92. hráčkou žebříčku WTA.

Srbská tenistka se v Tokiu představila ve všech disciplínách – ve dvouhře podlehla ve druhém kole Řekyni Marii Sakkariové, ve čtyřhře vypadly s parťačkou Aleksandrou Kruničovou už v první rundě. Stojanovičové se nejlépe vedlo ve smíšené čtyřhře, v níž se spolu s Novakem Djokovičem dostali až do boje o medaile.

I když v těsném semifinále nestačili na ruský pár Aslan Karacev, Jelena Vesninová po setech 6:7(4) a 5:7, jejich medailová naděje stále žila. Jenomže vyčerpaný a frustrovaný Djokovič se po neúspěšné bitvě o bronz proti Pablu Carreňovi Bustovi (4:6, 7:6, 3:6) rozhodl do závěrečného utkání v mixu proti australskému duu John Peers, Ashleigh Bartyová nenastoupit.

Dvacetinásobný grandslamový vítěz sklidil kvůli svému odstoupení tvrdou kritiku. Naopak Stojanovičová ve svém příspěvku odmítla diskutabilní jednání svého hvězdného krajana komentovat a snažila se najít to dobré, co jí tokijská olympiáda přinesla.

„Chtěla bych říct, že jsem vděčná za to, že jsem mohla být mezi nejlepšími sportovci světa. Bylo mi ctí a výsadou hrát s nejlepším (tenistou) v historii našeho sportu, za naši zemi. Vážím si každé minuty, kterou jsem strávila na olympiádě v Tokiu,“ doplnila Stojanovičová, jež k příspěvku připojila i historickou fotku, na níž pózuje jako malá slečna s teenagerem Djokovičem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nina (@nina.stojanovic)