Brzké vypadnutí obhájce titulu. Kyrgios přemýšlí o konci kariéry

- Filip Lefenda

Chýlí se v pouhých 26 letech kariéra tenisového rebela ke svému konci? Nick Kyrgios před začátkem podniku ATP ve Washingtonu v jednom z rozhovorů připustil, že je to možné. Australan přiznal, že jde do každého turnaje s vědomím, že může být jeho posledním.

V roce 2020 odehrál na profesionálním okruhu všehovšudy devět zápasů. Letos stihl od začátku sezony jen o tři utkání více. Ve Washingtonu se tento týden zúčastnil teprve osmé akce za poslední rok a půl, ani zde ale svou statistiku příliš nerozšířil. Coby obhájce předloňského titulu padl hned v úvodním kole po setech dvakrát 4:6 s domácím Američanem Mackenziem McDonaldem.

„Nebudu lhát. Zápasy na Tour už mi příliš nechybí. Ke každému turnaji přistupuji, jako kdyby měl být mým posledním. Možná už se do Washingtonu nikdy nevrátím,“ překvapil bývalá třináctý tenista světového pořadí, kterému aktuálně patří v žebříčku až 77. pozice.

Ve Washingtonu se od loňské vynucené koronavirové stopky představil teprve na třetím turnaji mimo Austrálii. Po únorovém vypadnutí ve třetím kole Australian Open si zahrál po téměř pětiměsíční odmlce Wimbledon (3. kolo). Minulý týden poté zaznamenal jednu výhru v Atlantě, kde vypadl v osmifinále. Ve Washingtonu pak vítěz šesti trofejí ATP nestačil hned na svého prvního vyzyvatele.

„Nevím, jak na tom jsem. Cítím se divně. Ohledně celé kariéry mám momentálně zvláštní pocity,“ netají se Kyrgios.

„Rád se potkávám s kamarády a chyběl mi i kontakt s fanoušky, i když je to teď kvůli pandemii koronaviru poměrně riskantní. Co mi ale nechybělo, je cestování. Asi jsem spíše hráč na částečný úvazek,“ přemýšlel rodák z Canberry, jenž má na kontě skalpy všech členů tzv. Big 3.

„Je divné být zpátky. Někteří hráči, jako třeba Dimitrov, už ani nevěřili, že se vrátím. Možná už ani nehraji pro sebe, ale jen pro lidi, kteří jsou se mnou nějak spojení,“ podotkl Kyrgios, muž s pověstí milovaného, ale i mnohými nenáviděného bouřliváka.