Po zranění zpět do akce. Nadala čeká debut na Citi Open

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal se poprvé od svého vyřazení v semifinále Roland Garros vrátí na kurty. Na turnaji Citi Open ve Washingtonu si zahraje vůbec poprvé v kariéře a ve druhém kole jej čeká domácí Jack Sock. Důvodem takto dlouhé Nadalovy absence bylo zranění nohy, které utržil právě v Paříži.

Zklamání Nadala z neobhájení titulu na Roland Garros bylo obrovské. Jeho rozhodnutí vynechat Wimbledon a olympijské hry však z tohoto zklamání nepramenilo. Skutečným důvodem byly zdravotní obtíže s chodidlem, které jej také na několik týdnů vyřadily z tréninku.

Nakolik se jedná o komplikace pro americkou tour, jež vyvrcholí na přelomu srpna a září na grandslamovém US Open, se může ukázat už ve Washingtonu, kde si zahraje poprvé v kariéře.

„Jsem ze svého startu tady nadšený,“ řekl Nadal, který vstoupí do turnaje ve druhém kole proti domácímu Sockovi. „Musím ale zase najít úroveň svého tenisu, se kterou budu konkurenceschopný. Doufám, že se to povede už ve Washingtonu.“

Jak však slavný Španěl naznačil, je připravený i na to, že návrat do turnajového kolotoče nebude nikterak snadný. „Pokud se to nepovede, mám na to ještě dalších pár týdnů,“ podotkl.

Světová trojka Nadal také přiznal, že ho vynechání dvou vrcholů této sezony hodně mrzelo a že nesouhlasí s tím, že by tyto turnaje vynechal úmyslně kvůli načerpání dalších sil. „Rozhodlo za mě mé tělo. Pokud bych si mohl vybrat, nikdy bych Wimbledon ani olympiádu nevynechal. Nebyl jsem ale schopný na těchto turnajích hrát,“ dodal.