Šafářová dostala otravu z jídla, z turnaje v Madridu odstoupila

- Jakub Mezlík

Lucie Šafařová odstoupila z důvodu žaludečních potíží z turnaje Mutua Madrid Open. Informaci sdělil Tenisovému světu mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal.

Tejkal na otázku Tenisového světa ohledně odstoupení Šafářové uvedl: "Lucka dostala otravu z jídla, má žaludeční problémy a musela dnes zápas vzdát. Věříme, že za dva dny bude v pořádku."

Šafářová měla nastoupit do 2. kola dvouhry proti Stosurové, proti níž vyhrála před třemi dny finále turnaje J&T Banka Prague Open, nakonec ovšem Australanka postupuje bez boje.

Šafářová se po zákeřné nemoci dlouho nemohla dostat do formy a herně se trápila. Krizi se jí povedlo zlomit až minulý týden během turnaje ve Stromovce, kdy se od prvního vítězství odrazila až k celkovému triumfu v turnaji.

Také v Madridu začala úspěšně a v prvním kole si i přes pomalý rozjezd poradila s Američankou Vandewegheovou 7:6, 6:1.

Loni se ve Španělsku dostala česká tenistka do čtvrtfinále, kde podleha Kuzněcovové, letos bohužel podobný úspěch nezopakuje.

Mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal později potvrdil Tenisovému světu, že Šafářová nenastoupí ani do středeční čtyřhry, v níž se měla představit po boku Američanky Mattekové-Sandsové proti ruskému páru Kuzněcová/Pavljučenková.