Skvěle! Kolář s Lehečkou poprvé spojili síly a hned získali titul

- Radek Štohl

Zdeněk Kolář s Jiřím Lehečkou hned při svém prvním společném turnaji ve čtyřhře slaví titul. Český debl ve finálovém zápase na challengeru v Poznani porazil dvojici Drzewiecki, Vukic 6:4, 3:6, 10:5.

Kolář před turnajem posbíral patnáct deblových trofejí, z toho desetkrát uspěl v kategorii challengeru. Lehečka oproti tomu měl na kontě pouze dvě trofeje, na obě dosáhl letos. V březnu na ITF uspěl s Michaelem Vrbenským, o tři měsíce později na challengeru v Miláně nenašel přemožitele s Vítem Kopřivou.

Před turnajem v Poznani Kolář s Lehečkou spolu nehráli, hned se jim však dařilo. Nejprve vyřadili dvojici King, Schnur, do čtvrtfinále jim nenastoupili Cachin se Zapatou. Včera udolali debl Romboli, Vega, což Čechům vyneslo postup do finále.

Češi se v boji o titul představili proti deblu Drzewiecki, Vukic. Zatímco Kolář s Lehečkou v průběhu první sady nezužitkovali čtyři brejkboly, soupeři o jeden méně. Za stavu 5:4 se česká dvojice na returnu dostala k setbolu, který využila.

Druhou sadu orámovaly brejky soupeřů, o vítězích tak nakonec rozhodl super tiebreak. Češi rychle vedli 4:1 a měli výhodu dvou minibrejků. Zbytek setu i zápasu si už pohlídali, zásluhou čehož oslavili titul.