Skvělý Lehečka! Vyřadil druhého nasazeného a poprvé bude v TOP 200

- Radek Štohl

Jiří Lehečka (213.) navazuje na fantastickou formu z posledních dní. Po vítězném turnaji na challengeru v Tampere ve čtvrtfinále v polské Poznani našel recept na druhého nejvýše nasazeného tenistu turnaje Botice Van De Zandschulpa (126.), kterého přehrál 7:5, 6:3.

Český tenisový talent uplynulý týden ovládl premiérový turnaj na challengerové úrovni, v Tampere navíc ztratil jediný set až ve finále proti bývalému 78. tenistovi žebříčku dvouhry Nicolasu Kickerovi. A skvělou pohodu si přenesl také do Poznaně, kde během úvodních dvou zápasů soupeřům nedovolil zisk sady.

Páteční čtvrtfinále pro Jiřího Lehečku znamenalo těžkou zkoušku – dvojku turnaje Botice Van De Zandschulpa, který si letos zahrál druhé kolo French Open a Wimbledonu. 

Lehečka se svého soupeře nezalekl, v úvodním setu vedl 3:1, hned poté ale přišel o náskok brejku. Za stavu 6:5 si na returnu vypracoval dva brejkboly, ten druhý přitom zužitkoval a po tři čtvrtě hodině hry bral sadu na své konto.

Devatenáctiletý Čech ve druhém setu prohrával 2:3 a šel na return. Od té doby ale získal čtyři gemy za sebou, zásluhou kterých prošel do semifinále. V zápase o druhé finále v řadě vyzve přemožitele Zdeňka Koláře Alexandera Ševčenka (441.).

Čtvrtfinálová výhra navíc Lehečkovi zajistí premiérový posun do TOP 200, v případě úspěšného turnaje by se dokonce mohl přiblížit 170. místu.

Poznaň Open (muži, POL, 66 640 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
JIŘÍ LEHEČKA (213.) – Botic Van de Zandschulp (NED, 126.) 7:5, 6:3