LOH Tokio: Zlatý sen se rozplynul! Djokovič neudržel vedení proti Zverevovi

- Redakce

Novak Djokovič se ani letos nedočká olympijského zlata z mužské dvouhry. Srbský favorit sice vedl v semifinále nad Alexanderem Zverevem o set a brejk, nakonec ale prohrál ve třech setech. Zverev se ve finále utká s Rusem Karenem Chačanovem, který si poradil se Španělem Pablem Carreňem Bustou. Velký svátek chorvatského sportu skončil vítězstvím Nikoly Mektiče a Mateho Paviče v deblovém finále nad Marinem Čiličem a Ivanem Dodigem.

Djokovič ztroskotal na Zverevovi!
Novak Djokovič kalendářní zlatý grandslam nezkompletuje! Nejlepší tenista světa prohrál v semifinále olympiády v Tokiu s Alexanderem Zverevem (5.) 6:1, 3:6 a 1:6. Srbský tenista vedl nad svým německým soupeřem už 6:1 a 3:2 s brejkem, ve zbývající části utkání ale získal jediný gem. Čtyřiatřicetiletý Djokovič tak nenavázal na své letošní triumfy z Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu.

Čtyřiadvacetiletý Zverev zabojuje o olympijské zlato proti ruskému reprezentantovi Karenu Chačanovovi (25.). Na Djokoviče zbyl souboj o druhý kariérní bronz z olympiády (Peking 2008) proti Španělovi Pablu Carreňovi Bustovi (11.).

Chačanov je v olympijském finále!
Rus Karen Chačanov (25.) porazil v semifinále olympijského turnaje v Tokiu Španěla Pabla Carreňa Bustu (11.) po hodině a 19 minutách dvakrát 6:3. Ruský tenista pustil svého španělského soupeře k jedinému brejkbolu, který odvrátil. Soupeřem Chačanova ve finále bude buď Srb Novak Djokovič (1.), nebo Němec Alexander Zverev (5.).

Mektič s Pavičem ovládli chorvatské finále
Chorvatské derby ve finále mužské čtyřhry na tokijské olympiádě se stalo kořistí Nikoly Mektiče a Mateho Paviče, kteří v souboji o zlato porazili své reprezentační kamarády Marina Čiliče a Ivana Dodiga 6:4, 3:6 a 10:6. Mektič s Pavičem si v rozhodujícím supertiebreaku vypracovali hned zkraje luxusní vedení 6:0, závěr duelu už si pohlídali. Elitní deblové duo, jež nedávno ovládlo Wimbledon, slaví už devátý letošní titul!

Novozélanďané Daniell a Venus slaví bronz
Reprezentanti Nového Zélandu Marcus Daniell a Michael Venus přehráli v souboji o bronz ve čtyřhře mužů na tokijské olympiádě Američany Austina Krajiceka a Tennyse Sandgrena po hodině a 48 minutách 7:6(3) a 6:2. Novozélanďané vybojovali pro svou zemi první tenisovou medaili z olympijských her v historii.

Djokovič neuspěl ani v mixu. Finále smíšené čtyřhry bude ruské
Novak Djokovič po konci v semifinále dvouhry neuspěje ani ve smíšené čtyřhře. Čtyřiatřicetiletý Srb s krajankou Ninou Stojanovičovou v semifinále mixu padly s deblem Vesninová, Karacev 6:7(5), 4:6. Rusové si o zlato zahrají s dalším deblem Pavljučenkovová, Rubljov, který ve druhém semifinále vyřadil Australany Bartyová, Peers 5:7, 6:4, 13:11. V závěrečném super tiebreaku přitom odvraceli mečbol.

Zápasy pátečního programu LOH

Semifinále dvouhry mužů
Karen Chačanov (RUS, 25.) – Pablo Carreňo Busta (ESP, 11.) 6:3, 6:3
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Alexander Zverev (GER, 5.) 6:1, 3:6, 1:6

Finále čtyřhry mužů
Mektič, Pavič (oba CRO) – Čilič, Dodig (oba CRO) 6:4, 3:6, 10:6

Utkání o bronz ve čtyřhře mužů
Krajicek, Sandgren (oba USA) – Daniell, Venus (oba NZL) 6:7(3), 2:6

Semifinále smíšené čtyřhry
Pavljučenkovová, Rubljov (oba RUS) – Bartyová, Peers (oba AUS) 5:7, 6:4, 13:11
Vesninová, Karacev (oba RUS) – Stojanovičová, Djokovič (oba SRB) 7:6(4), 7:5