Povedlo se! Do Ostravy se na podzim vrátí prestižní turnaj WTA

- Marek Bartošík

Stejně jako loni se i letos v Ostravě uskuteční halový turnaj prestižní kategorie WTA 500, místem konání bude opět Ostravar Aréna. Elitní tenistky tam budou zápolit od 20. do 26. září. Ve stejném termínu se uskuteční ještě akce základní kategorie WTA 250 v jihokorejském Soulu. „J&T Banka Ostrava Open bude jediným turnajem kategorie WTA 500 v daném termínu, předpokládáme tedy opět velmi silné startovní pole,“ uvedl šéf organizačního štábu Tomáš Petera.

Když se na podzim 2020 konala v Ostravě ženská tenisová „pětistovka“, účastnily se jí hvězdy jako Ukrajinka Elina Svitolinová, Bělorusky Aryna Sabalenková a Viktoria Azarenková či Belgičanka Elise Mertensová. Ve startovním poli samozřejmě nechyběly ani elitní české tenistky.

A přesně takový scénář turnaje, tentokrát už ovšem s přítomnými diváky, si přejí organizátoři od letošního ročníku. „Naším zájmem bude umožnit návštěvu turnaje co největšímu počtu fanoušků, kteří si po dlouhém lockdownu určitě zaslouží zažít atmosféru takového podniku na vlastní kůži. Teoreticky bychom mohli naplnit celou halu, plánujeme proto přiblížit tomuto cíli i ceny vstupenek,“ informoval Tomáš Petera.

Titulárním partnerem ostravského turnaje je stejně jako loni společnost J&T Banka. „Český tenis a tenistky dlouhodobě podporujeme, máme tedy velkou radost, že se nám opět podařilo do České republiky přivést sportovní událost světového významu,“ poznamenal Igor Kováč, člen představenstva J&T Banky.

Loni se z triumfu v Ostravě radovala Běloruska Aryna Sabalenková, která ovládla také čtyřhru spolu s Belgičankou Elise Mertensovou.