Byl to vabank, neměla jsem se kde chytit, mrzí po konci na olympiádě Plíškovou

- Marek Bartošík, Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TOKIA: Po parádní jízdě do wimbledonského finále se od Karolíny Plíškové čekaly velké věci také na tokijské olympiádě, kde se tenisový turnaj koná na jejím oblíbeném tvrdém povrchu. I vzhledem k náročným podmínkám jsou ale dvorce v Ariake Tennis Parku více než svižné, což v osmifinálovém střetnutí jednoznačně vyhovovalo italské střelkyni Camile Giorgiové. „Neměla jsem se kde chytit. Bohužel jsem nepředvedla nic suprovýho. Nepřišlo mi, že bych úplně špatně servírovala, ale na tomhle povrchu je to vabank,“ litovala po porážce 4:6 a 2:6 devětadvacetiletá Plíšková.

Karolína Plíšková je další českou hráčkou, která doplatila na vyčerpávající podmínky v Tokiu. Pořadatelé všechny účastníky bez výraznějšího odpočinku vysloveně ženou, tenisté a tenistky tak často musejí odehrát v šíleném dusnu dvě utkání za den (dvouhru a čtyřhru).

Aby toho nebylo málo, hraje se na velmi rychlých kurtech, které se svou charakteristikou hodí spíše do devadesátých let a éry Peta Samprase či Steffi Grafové.

„Plán je tady docela náročný, já jsem tady byla čtyři dny v kuse od rána do večera, to asi úplně nepřidá. Cítím se sice fyzicky dobře, ale nějakou jiskru člověk ztratí. A potom v takovém zápase, kdy to je o pár míčcích, nebo o reakci, to pak může chybět. Možná jsem měla pomalý reakce, to jsem měla popravdě už včera. Kdybych byla trošičku líp na nohou a svěžejší, tak by to asi vypadalo líp,“ uvědomovala si Plíšková.

Světová sedmička se musela sklonit před devětadvacetiletou Camilou Giorgiovou, která při tenisovém zápolení rozhodně nesází na trpělivost. Italka skolila českou favoritku už podruhé v řadě, při své jízdě v Tokiu zatím neztratila ani set.

„Já na ni mám blbou hru. Kdyby tam byl někdo, kdo to občas narazí čopem a podobně, hrál by proti ní lépe. Moje rychlost jí nevadí, hrála dobře a nebyla tam moc šance. Byla koncentrovaná,“ pochválila svou přemožitelku Plíšková.

Překvapení olympijského turnaje Giorgiová narazí ve čtvrtfinále na Ukrajinku Elinu Svitolinovou. Druhé čtvrtfinále v dolní polovině pavouka obstarají Markéta Vondroušová a Španělka Paula Badosaová.