Zmar Krejčíkové: Hlava chce, ale tělo je zbitý. Bolí to

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TOKIA: Předvedla další dobrý výkon, velký boj, prohrála s hráčkou světové špičky, má za sebou neskutečnou šňůru výher, přesto byla Barbora Krejčíková po vyřazení v osmifinále olympijské dvouhry se Švýcarkou Bencicovou zdrcená: „Každý příběh někde skončí. Ale já nechci, aby to skončilo. Těžko se o tom mluví, bolí to.“

Byl to náročný den. Několik zdržení kvůli dešti, změna počasí a na konec zápasu velké vedro, které Češce vůbec nesedlo.

Tenisový uragán Bára ještě v prvním setu úspěšně úřadoval a skvělá forma Krejčíkové nedala Švýcarce Belindě Bencicové, 12. hráčce světa, žádnou šanci – Češka ovládla první set 6:1.

Jenže pak to přišlo...

Nevyhnutelná únava z 24 zápasů za poslední dva měsíce (Češka z nich vyhrála 22) udeřila v nejméně vhodný moment.

„Podmínky jsou tady strašně náročné a po setu mi prostě došla šťáva. Belinda začala hrát dobře, mně přestaly chodit nohy. Najednou jsem úplně ztratila rytmus, začala jsem hrát pomalu, krátce a vůbec jsem jí nedokázala ublížit,“ říkala Krejčíková se slzami v očích.

Další dva sety prohrála 2:6 a 3:6.

„Hlava pořád chce, ale když je tělo po tom množství zápasů tak zbitý, tak je to prostě náročný. Navíc jsem si ničím nepomohla. Přestala jsem dobře podávat, Belinda začala hrát hodně prvních servisů, takže jsem byla permanentně pod tlakem a já jsem hrála každý druhý. Je to škoda.“

Krejčíková v Tokiu snila o tom, že se na své neuvěřitelné vítězné vlně doplaví až k přístavu jménem olympijská medaile.

„Chtěla jsem být na tenhle turnaj co nejlépe připravená, ale prostě jsem v poslední době odehrála strašně moc zápasů. Nechci, aby to skončilo,“ pravila bolestně.

Proto naděje na olympijský úspěch zhasla. 

Alespoň v singlu. 

V deblu totiž pokračují spolu s Kateřinou Siniakovou jako nasazené jedničky, tedy jistojistě kandidátky na medaili. 

„Teď se zkusím soustředit na debl a zkusím ještě podat zbytek své energie do něj. Uvidím se s Katkou a povím jí, že jsem děsně vyždímaná a že mi bude muset hodně pomoct. Dám do toho svou poslední energii,“ slibovala před dalším zápasem, který ji čekal už za pár hodin po vyčerpávajícím boji s Bencicovou.

Ani Krejčíková si proto neodpustila komentář k podivnému plánování zápasů. 

„Je to náročné, strašně nás ženou. Nechápu, proč dneska musím hrát ještě debla, když je v programu den navíc. Ale nic s tím nenadělám,“ mávla rukou.

A našla i poslední zbytky mentálních sil, aby se z bolestivého vyřazení v singlu nehroutila: „Musím ty prohry brát jako vítězství a posun. Jako motivaci se dál zlepšovat. Ještě všechno neumím. Musím si vážit toho, co mám, abych zase získala pozitivní energii a zlepšovala se. Vystřídala jsem tři povrchy, odehrála jsem strašně moc zápasů. Nejdůležitější bude dobře naplánovat další turnaje.“